Knivsett 2-deler SN-1106 & 1109
Art. Nr: SN-2201Et knivsett i to deler i Tamahaganes knivserie San.
Dette settet kombinerer er en klassisk kokkekniv – som med sin tyngde letter arbeidet med store kjøttstykker eller rotgrønnsaker – med en skrellekniv som fungerer like godt til å, for eksempel rense sopp, som til å hakke smågrønnsaker på skjærebrettet.
Om Tamahagane San
Tamahagane San er laget etter eldgamle, japanske håndverksmetoder, som senere har blitt modifisert for å gjøre stålet mer lettslipt og bedre tilpasset vår moderne livsstil. Knivbladet er laget i tre lag stål som er presset ut til de knivemnene som senere blir knivenes blad. Teknikken gir en fantastisk egg i kombinasjon med ekstrem styrke og rustbestandighet.
Knivene har et vakkert skaft i rødbrun pakkawood, et materiale som fuges sammen med plastmateriale under høyt trykk. Dette skaper materialet pakkawood. Det føles ut som tre, men har plastens hygieniske egenskaper. Inni skaftet er det en vekt som hjelper kniven med å opprettholde den perfekte balansen, uansett hvor stort knivbladet er. Du kan se vekten som en knapp på enden av skaftet.
GARANTIVILKÅR
Tre år fra kjøpsdato. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Skader på egg eller spiss blir ikke erstattet, men henvist til nærmeste profesjonelle sliperi.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KJØKKENKNIVER
De japanske knivene våre har topp kvalitet og er svært skarpe når de blir levert. Når de har vært brukt en stund, må knivene slipes for at de skal bevare eller få tilbake skarpheten. Her har vi samlet noen råd om hvordan du tar vare på knivene på beste måte.
Skjær på et passende underlag – et skjærebrett av tre eller plast. Bruk alltid et mykt underlag som ikke skader knivens egg. Unngå harde materialer. De kan skade eggen hvis du skjærer i dem. Frosne produkter og ben kan dessuten knekke knivbladet. Unngå underlag av glass og porselen, da de vil skade eggen.
Tips: Unngå å skrape av skjærebrettet med eggen, bruk heller baksiden for ikke å gjøre kniven sløv.
Rengjøring: Vask knivene for hånd med lunkent vann og oppvaskmiddel straks etter bruk. La ikke knivene bli liggende uvasket etter at du har brukt dem. Da kan det oppstå syreangrep som kan føre til at kniven ruster. Unngå å vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskin. Det har verken knivene eller oppvaskmaskinen godt av. Trådkurvene i oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, og oppvaskmiddelet tærer på knivseggen. Tørk av kniven med en myk klut straks etter rengjøring.
Pussing: Skulle det oppstå overflaterust, kan den poleres bort ved hjelp av metallpuss eller poleringsgummi. Om du ikke gjør det med en gang, kan det oppstå dypere rustskader.
Oppbevaring: Oppbevar knivene på et tørt og trygt sted på kjøkkenet, gjerne i en knivblokk, et knivfutteral eller på en knivlist. Plasser knivlisten slik at den er utilgjengelig for barn. Sett alltid kniven med ryggen først mot listen, for ikke å skade eggen.