Inspirasjon
Ribbe med surkål og rødkål
Hvordan få den beste juleribba? Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv viser fremgangsmåten for å servere årets ribbe – med perfekt svor.
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Pinnekjøtt med kålrotstappe og løksjy
En norsk juleklassiker – på proffkokkens vis! Øyvind Bøe Dalelv deler sine beste tips for smakfullt tilbehør til pinnekjøttet.
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Gubbrøra
Imponer venner med en svensk sildeklassiker i jula. Gubbrøra er en sikker vinner på julefrokosten 1ste dag. Prøv Øyvind Bøe Dalelvs oppskrift!
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Posjert kveite med Sandefjordsmør
Hvordan lage perfekt posjert kveite? Proffkokk Øyvind Bøe Dalelv har lært av faren sin – og deler her sine beste triks.
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Dalelvs julmiddag
Jul à la Dalelv! Prisvinnende kokk Øyvind Bøe Dalelv gir deg sine beste tips og favoritter fra de klassiske julerettene.
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Delfiakake
Sjokolade, kjeks, marsipan og gelétopper – nei, ingen jul er komplett uten Delfiakaken. Her er Øyvind Bøe Dalelvs oppskrift på denne mektige klassikeren.
Publisert av Hanna Høiness 04.12.2025
Meet the family
Global, Global Sai og Global Z. Hva er forskjellen mellom Global sine forskjellige knivserier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg fra hverandre.
Publisert av Hanna Høiness 10.11.2025
Global Z – fremtidens kjøkkenkniv
Økt slitestyrke og lengre holdbarhet. Kjenn kraften i friksjonsfri skjæring. Møt den nye kokkekniven Global Z!
Publisert av Hanna Høiness 31.10.2025
Gresskar- og søtpotetsuppe med miso
Denne suppen lysner opp høstmørket med både friskhet og livlig farge. Den knallgode kombinasjonen av gresskar og miso er noe som bare må oppleves.
Publisert av Hanna Høiness 29.09.2025
Knivhåndverk fra Yoshikin
I hendene på de kunnskapsrike knivmakerne i Yoshikin veves japansk filosofi, tradisjonelt håndverk og moderne design sammen til et enkelt og stilistisk uttrykk.
Publisert av Nellie Karlsson 16.09.2025
Rustikk lammegryte
En smakfull lammegryte med pancetta, sopp og rødvin. Her får gryten småkoke lenge, slik at kjøttet blir så mørt at det nesten faller fra hverandre – perfekt å servere på en kjølig høstkveld!
Publisert av Hanna Høiness 15.09.2025
Lam - fra ull til full smak
Lam og sau har lenge hatt rykte på seg for å smake litt ‘ullaktig’. Slik er det ikke lenger. Årets lam byr på saftig kjøtt med en mild og ren smak.
Publisert av Hanna Høiness 15.09.2025
Bevar innhøstingen
Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Publisert av Hanna Høiness 08.09.2025
Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere
Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr.
Publisert av Hanna Høiness 01.09.2025
Kokkelandslagets favoritter
De norske kokkelandslagene er blant verdens beste – Global er et av verdens mest anerkjente knivmerker. Sammen fremmer vi matkultur og mattradisjoner, og hevder oss i verdenstoppen. Her er landslagets...
Publisert av Hanna Høiness 29.08.2025
Epleroser med brunet smør
Nyt høstens epler i deilige, sprø epleroser! Små, elegante bakverk der tynne epleskiver legges lagvis på butterdeig, med brunet smør og ristede hasselnøtter.
Publisert av Hanna Hoiness 28.08.2025
Dalelvs knivguide
Det er avgjørende for en kokk å velge riktig kniv til oppgaven, men dette kan også noen ganger være utfordrende. I denne bloggen gir Øyvind Bøe Dalelv deg oversikt over de mest brukte knivmodellene.
Publisert av Hanna Høiness 21.08.2025
Høstens nyheter fra Global
Det er noe spesielt med måltider ute i det fri. Gjør middagene på terrassen enda bedre og sommeren enda lengre – med våre skarpe nyheter!
Publisert av Hanna Høiness 18.08.2025
10 brennhete grillgreier fra Global
Vi har samlet alt du trenger for å briljere ved grillen. Oppdag Globals grillredskaper her!
Publisert av Sofia Rönnkvist 04.08.2025
Utstyr til pikniken
Det er noe helt spesielt med måltider i det fri. Få mest mulig ut av sommertiden – med våre beste utstyrstips!!
Publisert av Hanna Høiness 25.06.2025
De beste grillredskapene fra Global
Tid for å sparke i gang en ny grillsesong! Vi tipser om nyttige og skarpe redskaper som hjelper deg å løfte grillmiddagen til neste nivå.
Publisert av Hanna Høiness 18.06.2025
Grillet kalventrecôte med poteter bakt i glør & chimichurri
Ta grillingen til neste nivå! Her er en oppskrift som garantert imponerer – både gjester og smaksløker.
Publisert av Hanna Høiness 12.06.2025
Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster
Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem
Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
Amuse-bouche på festbordet
Vil du gjøre noe ekstra til sommerens mingel? Server maten på en skje, det som også kalles amuse-bouche.
Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025
Sommerens gavetips
Gave til studenten, jubilanten eller bryllupsgave – sommeren er full av anledninger som skal feires. Her er flere nyttige og stilige gavetips fra Global.
Publisert av Hanna Høiness 05.05.2025
Laksesashimi med rød grapefrukt & reddik
By på noe friskt, vakkert og superenkelt. Proffkokk Louise Johansson gir oss oppskriften på en av sine favorittretter – laksesashimi.
Publisert av Lena Unger 22.04.2025Tartar de Fuet
En klassiker i ny drakt! Tartar de fuet er en smaksrik vri på biff tartar, der spansk salami erstatter storfekjøttet. En trygg og tapasvennlig tartar – perfekt som forrett eller snacks.
Publisert av Hanna Høiness 10.04.2025
Koreansk taco
Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 12.02.2025
Bao buns med hoisinkylling
Server myke, dampede bao buns med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones. En oppskrift du garantert vil lage igjen og igjen!
Publisert av Hanna Høiness 30.01.2025
Karamellisert løk
Karamelliser mer! En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken. Her byr vi på den beste oppskriften til suksess!
Publisert av Hanna Høiness 16.01.2025
Global fyller 40 år!
Global fyller 40 år – og lanserer to knivskarpe jubileumsprodukter. Bli med å feire jubileet med pomp og stål!
Publisert av Hanna Høiness 11.01.2025
Fudge med kardemomme
Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024
Sjøkrepshale med smørsaus
Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024
Porchetta
Lag en tvist på ribben og server porchetta til jul! Denne lekre italienske retten passer perfekt sammen med klassiske juletilbehør som salat, rødkål og julesaus.
Publisert av Hanna Høiness 19.12.2024
Dalelvs julefavoritter
La proffkokk Øyvind Bøe Dalelv hjelpe deg i jakten på den perfekte gaven. Her har han valgt ut seks av sine favoritter – perfekt som gave til hobbykokken.
Publisert av Hanna Høiness 05.12.2024
Potetkake à la Janssons fristelse
Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos.
Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024
Juledessert i glass
Julens beste smaker i en dessert. Med sjokolade, pepperkake, tyttebær, appelsin, karamell og mascarpone – samler denne desserten alle tradisjonene i et glass. Perfekt å servere i porsjoner!
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024
Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024
Anbefalte sliperi
Når kniven din ikke blir skarp nok med en brynestav eller en våtsliper, må du slipe den opp på nytt. Vi anbefaler sliperi i nærheten av deg.
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024
Birria tacos
Birria er en tradisjonell meksikansk chiligryte. I denne oppskriften serveres oksekjøttet i ostefylte tortillaer og dyppes i sausen fra kasserollen. Bedre fredagstaco er det vanskelig å lage!
Publisert av Hanna Høiness 23.10.2024
Lag din egen gresskarlykt
Lag din egen gresskarlykt og spar på kjernene, da blir det også spooky snack. Happy Halloween!
Publisert av Hanna Høiness 21.10.2024
Villsvin Wellington
Oppskriftstips! Den svenske villmarkskokken Daniel Tottie har laget sin egen variant av Biff Wellington med villsvinsfilet som base. Vilt godt!
Publisert av Hanna Høiness 14.10.2024
Pink pasta
Trendretten nummer én? Rosa pasta eller Barbie-pasta lager du raskt ved å blande pasta med en saus laget av rødbeter og geitost.
Publisert av Hanna Høiness 07.10.2024
Stekt hummer med gulrotsaus & sprø fennikel
Saftig hummer, kremet gulrotsaus, sprø fennikel og fersk dill – en luksuriøs hummerrett med alt ekstra.
Publisert av Hanna Høiness 23.09.2024
Okonomiyaki med shiitakesopp
Frida Ronge lager favorittretten sin – Okonomiyaki. Det er en kålpannekake som er en veldig populær street food-rett i Japan.
Publisert av Hanna Høiness 20.09.2024
Pasta med jordskokk & østerssopp
En himmelsk god pasta med kremet jordskokk, deilig stekt sopp og friske urter. Toppes med trøffelolje!
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024
Toast med kantarell & løyrom
Skogens og havets gull på samme toast, toast med kantarell & løyrom – her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024
Bjørnebærsyltetøy med mynte og lime
Ta vare på de solmodne bjørnebærene og kok et friskt syltetøy med mynte og sitron. Perfekt alene – og en luksus i bakverk!
Publisert av Hanna Høiness 09.09.2024
Eplechutney med kanel og chili
Å servere chutney til indiske retter er like viktig som å servere ris, naan og raita. Prøv å lage din egen chutney med epler, chili og kanel for en spennende smak.
Publisert av Hanna Høiness 05.09.2024
Ovnsbakt rødspettefilet med champagnesaus
Champagnesaus, reker og asparges. Lag en luksusmiddag med proffkokk Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet! Serveres med urtepoteter.
Publisert av Nellie Karlsson 27.08.2024
Dalelvs slipeskole
Lær å slipe! Med Øyvind Bøe Dalelvs slipetips får du finslip ferdighetene dine – og knivene blir som nye.
Publisert av Hanna Høiness 14.08.2024
Dalelvs knivguide – Fileteringskniven
I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold.
Publisert av Hanna Høiness 12.08.2024
Det beste utstyret til skalldyrsfesten
Med Globals skarpe og smidige verktøy kan du enkelt gjøre sensommerens beste fester enda litt bedre.
Publisert av Hanna Høiness 01.08.2024
Dalelvs grillmiddager
På jakt etter inspirasjon til grillkvelden? Da må du prøve Øyvind Bøe Dalelvs grilloppskrifter! Her går han igjennom oppskriftene og viser hvordan du lykkes med; Grillet spisskål, grillet miso-torsk,...
Publisert av Hanna Høiness 19.06.2024
Shawarma med lam
En smak av Midtøsten! Server grillet lammekjøtt til middag – i form av en deilig shawarma med ferske grønnsaker, libabrød og grønn korianderdressing!
Publisert av Hanna Høiness 29.04.2024
Global goes Global
Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner – Global goes Global. Ha en smakfull reise!
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2024
Smaken av asparges
Forbered deg til vårens kokkelering! Vi gir tips om oppskrifter og redskaper med sesongens primører i fokus.
Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024
Vårens grønnsaker på glass
Vårens smaker på glass! Nyt vårens nye grønnsaker i en ny versjon av den klassiske potetsalaten.
Publisert av Nellie Karlsson 08.04.2024