Inspirasjon
Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster
Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem
Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Amuse-bouche på festbordet
Vil du gjøre noe ekstra til sommerens mingel? Server maten på en skje, det som også kalles amuse-bouche.
Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025Sommerens gavetips
Gave til studenten, jubilanten eller bryllupsgave – sommeren er full av anledninger som skal feires. Her er flere nyttige og stilige gavetips fra Global.
Publisert av Hanna Høiness 05.05.2025Laksesashimi med rød grapefrukt & reddik
By på noe friskt, vakkert og superenkelt. Proffkokk Louise Johansson gir oss oppskriften på en av sine favorittretter – laksesashimi.
Publisert av Lena Unger 22.04.2025Tartar de Fuet
En klassiker i ny drakt! Tartar de fuet er en smaksrik vri på biff tartar, der spansk salami erstatter storfekjøttet. En trygg og tapasvennlig tartar – perfekt som forrett eller snacks.
Publisert av Hanna Høiness 10.04.2025Koreansk taco
Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 12.02.2025Bao buns med hoisinkylling
Server myke, dampede bao buns med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones. En oppskrift du garantert vil lage igjen og igjen!
Publisert av Hanna Høiness 30.01.2025Karamellisert løk
Karamelliser mer! En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken. Her byr vi på den beste oppskriften til suksess!
Publisert av Hanna Høiness 16.01.2025Global fyller 40 år!
Global fyller 40 år – og lanserer to knivskarpe jubileumsprodukter. Bli med å feire jubileet med pomp og stål!
Publisert av Hanna Høiness 11.01.2025Fudge med kardemomme
Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Sjøkrepshale med smørsaus
Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Porchetta
Lag en tvist på ribben og server porchetta til jul! Denne lekre italienske retten passer perfekt sammen med klassiske juletilbehør som salat, rødkål og julesaus.
Publisert av Hanna Høiness 19.12.2024Dalelvs julefavoritter
La proffkokk Øyvind Bøe Dalelv hjelpe deg i jakten på den perfekte gaven. Her har han valgt ut seks av sine favoritter – perfekt som gave til hobbykokken.
Publisert av Hanna Høiness 05.12.2024Potetkake à la Janssons fristelse
Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos.
Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024Juledessert i glass
Julens beste smaker i en dessert. Med sjokolade, pepperkake, tyttebær, appelsin, karamell og mascarpone – samler denne desserten alle tradisjonene i et glass. Perfekt å servere i porsjoner!
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Anbefalte sliperi
Når kniven din ikke blir skarp nok med en brynestav eller en våtsliper, må du slipe den opp på nytt. Vi anbefaler sliperi i nærheten av deg.
Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024Birria tacos
Birria er en tradisjonell meksikansk chiligryte. I denne oppskriften serveres oksekjøttet i ostefylte tortillaer og dyppes i sausen fra kasserollen. Bedre fredagstaco er det vanskelig å lage!
Publisert av Hanna Høiness 23.10.2024Lag din egen gresskarlykt
Lag din egen gresskarlykt og spar på kjernene, da blir det også spooky snack. Happy Halloween!
Publisert av Hanna Høiness 21.10.2024Villsvin Wellington
Oppskriftstips! Den svenske villmarkskokken Daniel Tottie har laget sin egen variant av Biff Wellington med villsvinsfilet som base. Vilt godt!
Publisert av Hanna Høiness 14.10.2024Pink pasta
Trendretten nummer én? Rosa pasta eller Barbie-pasta lager du raskt ved å blande pasta med en saus laget av rødbeter og geitost.
Publisert av Hanna Høiness 07.10.2024Stekt hummer med gulrotsaus & sprø fennikel
Saftig hummer, kremet gulrotsaus, sprø fennikel og fersk dill – en luksuriøs hummerrett med alt ekstra.
Publisert av Hanna Høiness 23.09.2024Okonomiyaki med shiitakesopp
Frida Ronge lager favorittretten sin – Okonomiyaki. Det er en kålpannekake som er en veldig populær street food-rett i Japan.
Publisert av Hanna Høiness 20.09.2024Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere
Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2024Pasta med jordskokk & østerssopp
En himmelsk god pasta med kremet jordskokk, deilig stekt sopp og friske urter. Toppes med trøffelolje!
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Toast med kantarell & løyrom
Skogens og havets gull på samme toast, toast med kantarell & løyrom – her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Vegetarisk taco med portobellosopp
Taco er en rett som hele familien setter pris på. Prøv vår vegetariske oppskrift med portobellosopp og sterk jalapeñodressing.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Bjørnebærsyltetøy med mynte og lime
Ta vare på de solmodne bjørnebærene og kok et friskt syltetøy med mynte og sitron. Perfekt alene – og en luksus i bakverk!
Publisert av Hanna Høiness 09.09.2024Eplechutney med kanel og chili
Å servere chutney til indiske retter er like viktig som å servere ris, naan og raita. Prøv å lage din egen chutney med epler, chili og kanel for en spennende smak.
Publisert av Hanna Høiness 05.09.2024Oppbevare innhøstingen
Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Publisert av Sofia Rönnkvist 02.09.2024Ovnsbakt rødspettefilet med champagnesaus
Champagnesaus, reker og asparges. Lag en luksusmiddag med proffkokk Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet! Serveres med urtepoteter.
Publisert av Nellie Karlsson 27.08.2024Dalelvs knivguide
Det er avgjørende for en kokk å velge riktig kniv til oppgaven, men dette kan også noen ganger være utfordrende. I denne bloggen gir Øyvind Bøe Dalelv deg oversikt over de mest brukte knivmodellene.
Publisert av Hanna Høiness 19.08.2024Dalelvs slipeskole
Lær å slipe! Med Øyvind Bøe Dalelvs slipetips får du finslip ferdighetene dine – og knivene blir som nye.
Publisert av Hanna Høiness 14.08.2024Dalelvs knivguide – Fileteringskniven
I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold.
Publisert av Hanna Høiness 12.08.2024Det beste utstyret til skalldyrsfesten
Med Globals skarpe og smidige verktøy kan du enkelt gjøre sensommerens beste fester enda litt bedre.
Publisert av Hanna Høiness 01.08.2024Dalelvs grillmiddager
På jakt etter inspirasjon til grillkvelden? Da må du prøve Øyvind Bøe Dalelvs grilloppskrifter! Her går han igjennom oppskriftene og viser hvordan du lykkes med; Grillet spisskål, grillet miso-torsk,...
Publisert av Hanna Høiness 19.06.2024Meet the family
Global Classic, Global Sai, Global Ni og Global Ukon Hva er forskjellen mellom Global sine forskjellige knivserier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg ut fra hverandre.
Publisert av Hanna Høiness 14.05.2024Shawarma med lam
En smak av Midtøsten! Server grillet lammekjøtt til middag – i form av en deilig shawarma med ferske grønnsaker, libabrød og grønn korianderdressing!
Publisert av Hanna Høiness 29.04.2024Global goes Global
Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner – Global goes Global. Ha en smakfull reise!
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2024Smaken av asparges
Forbered deg til vårens kokkelering! Vi gir tips om oppskrifter og redskaper med sesongens primører i fokus.
Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024Vårens grønnsaker på glass
Vårens smaker på glass! Nyt vårens nye grønnsaker i en ny versjon av den klassiske potetsalaten.
Publisert av Nellie Karlsson 08.04.2024Fråtse i primører
Premiere for primører! Er du en av dem som slår deg løs i grønnsaksdisken til våren? Her er fem verktøy du ikke kan klare deg uten.
Publisert av Hanna Høiness 02.04.2024Ovnstekte arparges med ramsløk & Hollandaisesaus
Vårens smaker og farger på tallerkenen! Start våren med denne oppskriften på en deilig forrett med grønn og hvit asparges – og Hollandaisesaus.
Publisert av Hanna Høiness 01.04.2024Skarp påskmeny
Våg å tenke utenfor buffébordet i år! Løft påskestemningen med en 3-rettersmeny satt sammen av elementer fra primører, laks og påskegodt. Vi har satt sammen en deilig påskemeny!
Publisert av Hanna Høiness 21.03.2024Hvit asparges med ørretrogn og mandelhollandaise
En førsteklasses forrett! Med ingredienser som hvit asparges, ørretrogn og spiselige blomster gir denne fargerike tallerkenen en virkelige vårstemning.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Marinert gravlaks med fennikelsalat
Matilda Ewaldh fra det svenske kokkelandslaget byr på en saltet, marinert laksefilet som serveres sammen med fennikelsalat og soyamulsjon.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Påsketrøfler
Påsketrøfler er den perfekte avslutningen på påskemiddagen. Det frisker opp med både farge og smak - og kan forberedes lenge på forhånd.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Torskefilet med hvit asparges, vaktelegg og skalldyrsaus
Hva er greia med Skrei? Prøv denne utsøkte middagsoppskriften, så vil du forstå!
Publisert av Lena Unger 11.03.2024Sushiskole
Gi du deg selv nye utfordringer når det kommer til matlaging? Prøv å lage din egen sushi. Her finner du oppskrifter på nigiri, sushiruller, og en perfekt klebrig ris.
Publisert av Lena Unger 07.03.2024Sushiskole – Nigiri
Lykkes med din nigiri! Vi viser deg hvordan en lager en klassisk sushibit med ris og reker, men kan du selvfølgelig velge topping etter smak og anledning.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Sushiskole – Sushiris
Løft din hjemmelagde sushi til neste nivå! Her er hemmeligheten bak den perfekte sushirisen.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Sushiskole – Uramaki
Uramaki, også kjent som Inside-out, er et alternativ til den klassiske makirullen med tang på utsiden. Vi viser deg hvordan du lykkes med rullen, trinn for trinn.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Islandsk lammestek
Islandsk mat er mer enn bare tørket fisk og hai. I oppskriftserien "Global goes Global" deler hobbykokken Tobias Petursson en deilig lammeoppskrift.
Publisert av Lena Unger 26.02.2024Grønnkålsuppe med erter & grønn curry
En kremet suppe treffer alltid riktig – året rundt! En av Louise Johansson anbefalinger er en rykende varm suppe i vårens grønne farger.
Publisert av Lena Unger 19.02.2024Rose av hiramasa, grapefrukt & agurk
Overøs med kjærlighet! Og imponer en du er glad i med denne deilig sashimi-rosen! Oppskriften er fra proffkokken Louise Johansson.
Publisert av Lena Unger 14.02.202450/50-kjøttboller med pasta & tomatsaus
Klimavennlige kjøttboller - javisst! Den svenske proffkokken Jessie Sommarström deler sin deilige oppskrift laget med 50% kjøttdeig og 50% deig av belgfrukter.
Publisert av Lena Unger 12.02.2024Maisdipp
Rask, enkel og utrolig god - er denne kremete maisdippen med chili. Den ultimate følgesvennen til tacokvelden!
Publisert av Åsa Hendberg 07.02.2024Nudler med wokede grønnsaker & sopp
Få liv i grønnsakene og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet! Her er en supergod nudelrett laget med restene fra kjøleskapet.
Publisert av Hanna Høiness 25.01.2024