Inspirasjon
  - Gresskar- og søtpotetsuppe med miso- Denne suppen lysner opp høstmørket med både friskhet og livlig farge. Den knallgode kombinasjonen av gresskar og miso er noe som bare må oppleves. Publisert av Hanna Høiness 29.09.2025
  - Rustikk lammegryte- En smakfull lammegryte med pancetta, sopp og rødvin. Her får gryten småkoke lenge, slik at kjøttet blir så mørt at det nesten faller fra hverandre – perfekt å servere på en kjølig høstkveld! Publisert av Hanna Høiness 15.09.2025
  - Lam - fra ull til full smak- Lam og sau har lenge hatt rykte på seg for å smake litt ‘ullaktig’. Slik er det ikke lenger. Årets lam byr på saftig kjøtt med en mild og ren smak. Publisert av Hanna Høiness 15.09.2025
  - Bevar innhøstingen- Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler. Publisert av Hanna Høiness 08.09.2025
  - Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere- Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr. Publisert av Hanna Høiness 01.09.2025
  - Kokkelandslagets favoritter- De norske kokkelandslagene er blant verdens beste – Global er et av verdens mest anerkjente knivmerker. Sammen fremmer vi matkultur og mattradisjoner, og hevder oss i verdenstoppen. Her er landslagets... Publisert av Hanna Høiness 29.08.2025
  - Epleroser med brunet smør- Nyt høstens epler i deilige, sprø epleroser! Små, elegante bakverk der tynne epleskiver legges lagvis på butterdeig, med brunet smør og ristede hasselnøtter. Publisert av Hanna Hoiness 28.08.2025
  - Dalelvs knivguide- Det er avgjørende for en kokk å velge riktig kniv til oppgaven, men dette kan også noen ganger være utfordrende. I denne bloggen gir Øyvind Bøe Dalelv deg oversikt over de mest brukte knivmodellene. Publisert av Hanna Høiness 21.08.2025
  - Høstens nyheter fra Global- Det er noe spesielt med måltider ute i det fri. Gjør middagene på terrassen enda bedre og sommeren enda lengre – med våre skarpe nyheter! Publisert av Hanna Høiness 18.08.2025
  - 10 brennhete grillgreier fra Global- Vi har samlet alt du trenger for å briljere ved grillen. Oppdag Globals grillredskaper her! Publisert av Sofia Rönnkvist 04.08.2025
  - Utstyr til pikniken- Det er noe helt spesielt med måltider i det fri. Få mest mulig ut av sommertiden – med våre beste utstyrstips!! Publisert av Hanna Høiness 25.06.2025
  - De beste grillredskapene fra Global- Tid for å sparke i gang en ny grillsesong! Vi tipser om nyttige og skarpe redskaper som hjelper deg å løfte grillmiddagen til neste nivå. Publisert av Hanna Høiness 18.06.2025
  - Grillet kalventrecôte med poteter bakt i glør & chimichurri- Ta grillingen til neste nivå! Her er en oppskrift som garantert imponerer – både gjester og smaksløker. Publisert av Hanna Høiness 12.06.2025
  - Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster- Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj. Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
  - Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem- Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt. Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025
  - Amuse-bouche på festbordet- Vil du gjøre noe ekstra til sommerens mingel? Server maten på en skje, det som også kalles amuse-bouche. Publisert av Hanna Høiness 26.05.2025
  - Sommerens gavetips- Gave til studenten, jubilanten eller bryllupsgave – sommeren er full av anledninger som skal feires. Her er flere nyttige og stilige gavetips fra Global. Publisert av Hanna Høiness 05.05.2025
  - Laksesashimi med rød grapefrukt & reddik- By på noe friskt, vakkert og superenkelt. Proffkokk Louise Johansson gir oss oppskriften på en av sine favorittretter – laksesashimi. Publisert av Lena Unger 22.04.2025
- Tartar de Fuet- En klassiker i ny drakt! Tartar de fuet er en smaksrik vri på biff tartar, der spansk salami erstatter storfekjøttet. En trygg og tapasvennlig tartar – perfekt som forrett eller snacks. Publisert av Hanna Høiness 10.04.2025
  - Koreansk taco- Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift. Publisert av Hanna Høiness 12.02.2025
  - Bao buns med hoisinkylling- Server myke, dampede bao buns med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones. En oppskrift du garantert vil lage igjen og igjen! Publisert av Hanna Høiness 30.01.2025
  - Karamellisert løk- Karamelliser mer! En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken. Her byr vi på den beste oppskriften til suksess! Publisert av Hanna Høiness 16.01.2025
  - Global fyller 40 år!- Global fyller 40 år – og lanserer to knivskarpe jubileumsprodukter. Bli med å feire jubileet med pomp og stål! Publisert av Hanna Høiness 11.01.2025
  - Fudge med kardemomme- Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift. Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024
  - Sjøkrepshale med smørsaus- Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus. Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024
  - Porchetta- Lag en tvist på ribben og server porchetta til jul! Denne lekre italienske retten passer perfekt sammen med klassiske juletilbehør som salat, rødkål og julesaus. Publisert av Hanna Høiness 19.12.2024
  - Dalelvs julefavoritter- La proffkokk Øyvind Bøe Dalelv hjelpe deg i jakten på den perfekte gaven. Her har han valgt ut seks av sine favoritter – perfekt som gave til hobbykokken. Publisert av Hanna Høiness 05.12.2024
  - Potetkake à la Janssons fristelse- Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos. Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024
  - Juledessert i glass- Julens beste smaker i en dessert. Med sjokolade, pepperkake, tyttebær, appelsin, karamell og mascarpone – samler denne desserten alle tradisjonene i et glass. Perfekt å servere i porsjoner! Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024
  - Laks Tataki- Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki. Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024
  - Anbefalte sliperi- Når kniven din ikke blir skarp nok med en brynestav eller en våtsliper, må du slipe den opp på nytt. Vi anbefaler sliperi i nærheten av deg. Publisert av Hanna Høiness 19.11.2024
  - Birria tacos- Birria er en tradisjonell meksikansk chiligryte. I denne oppskriften serveres oksekjøttet i ostefylte tortillaer og dyppes i sausen fra kasserollen. Bedre fredagstaco er det vanskelig å lage! Publisert av Hanna Høiness 23.10.2024
  - Lag din egen gresskarlykt- Lag din egen gresskarlykt og spar på kjernene, da blir det også spooky snack. Happy Halloween! Publisert av Hanna Høiness 21.10.2024
  - Villsvin Wellington- Oppskriftstips! Den svenske villmarkskokken Daniel Tottie har laget sin egen variant av Biff Wellington med villsvinsfilet som base. Vilt godt! Publisert av Hanna Høiness 14.10.2024
  - Pink pasta- Trendretten nummer én? Rosa pasta eller Barbie-pasta lager du raskt ved å blande pasta med en saus laget av rødbeter og geitost. Publisert av Hanna Høiness 07.10.2024
  - Stekt hummer med gulrotsaus & sprø fennikel- Saftig hummer, kremet gulrotsaus, sprø fennikel og fersk dill – en luksuriøs hummerrett med alt ekstra. Publisert av Hanna Høiness 23.09.2024
  - Okonomiyaki med shiitakesopp- Frida Ronge lager favorittretten sin – Okonomiyaki. Det er en kålpannekake som er en veldig populær street food-rett i Japan. Publisert av Hanna Høiness 20.09.2024
  - Pasta med jordskokk & østerssopp- En himmelsk god pasta med kremet jordskokk, deilig stekt sopp og friske urter. Toppes med trøffelolje! Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024
  - Toast med kantarell & løyrom- Skogens og havets gull på samme toast, toast med kantarell & løyrom – her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett. Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024
  - Vegetarisk taco med portobellosopp- Taco er en rett som hele familien setter pris på. Prøv vår vegetariske oppskrift med portobellosopp og sterk jalapeñodressing. Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024
  - Bjørnebærsyltetøy med mynte og lime- Ta vare på de solmodne bjørnebærene og kok et friskt syltetøy med mynte og sitron. Perfekt alene – og en luksus i bakverk! Publisert av Hanna Høiness 09.09.2024
  - Eplechutney med kanel og chili- Å servere chutney til indiske retter er like viktig som å servere ris, naan og raita. Prøv å lage din egen chutney med epler, chili og kanel for en spennende smak. Publisert av Hanna Høiness 05.09.2024
  - Ovnsbakt rødspettefilet med champagnesaus- Champagnesaus, reker og asparges. Lag en luksusmiddag med proffkokk Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet! Serveres med urtepoteter. Publisert av Nellie Karlsson 27.08.2024
  - Dalelvs slipeskole- Lær å slipe! Med Øyvind Bøe Dalelvs slipetips får du finslip ferdighetene dine – og knivene blir som nye. Publisert av Hanna Høiness 14.08.2024
  - Dalelvs knivguide – Fileteringskniven- I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold. Publisert av Hanna Høiness 12.08.2024
  - Det beste utstyret til skalldyrsfesten- Med Globals skarpe og smidige verktøy kan du enkelt gjøre sensommerens beste fester enda litt bedre. Publisert av Hanna Høiness 01.08.2024
  - Dalelvs grillmiddager- På jakt etter inspirasjon til grillkvelden? Da må du prøve Øyvind Bøe Dalelvs grilloppskrifter! Her går han igjennom oppskriftene og viser hvordan du lykkes med; Grillet spisskål, grillet miso-torsk,... Publisert av Hanna Høiness 19.06.2024
  - Meet the family- Global Classic, Global Sai, Global Ni og Global Ukon Hva er forskjellen mellom Global sine forskjellige knivserier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg ut fra hverandre. Publisert av Hanna Høiness 14.05.2024
  - Shawarma med lam- En smak av Midtøsten! Server grillet lammekjøtt til middag – i form av en deilig shawarma med ferske grønnsaker, libabrød og grønn korianderdressing! Publisert av Hanna Høiness 29.04.2024
  - Global goes Global- Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner – Global goes Global. Ha en smakfull reise! Publisert av Hanna Høiness 22.04.2024
  - Smaken av asparges- Forbered deg til vårens kokkelering! Vi gir tips om oppskrifter og redskaper med sesongens primører i fokus. Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024
  - Vårens grønnsaker på glass- Vårens smaker på glass! Nyt vårens nye grønnsaker i en ny versjon av den klassiske potetsalaten. Publisert av Nellie Karlsson 08.04.2024
  - Fråtse i primører- Premiere for primører! Er du en av dem som slår deg løs i grønnsaksdisken til våren? Her er fem verktøy du ikke kan klare deg uten. Publisert av Hanna Høiness 02.04.2024
  - Ovnstekte arparges med ramsløk & Hollandaisesaus- Vårens smaker og farger på tallerkenen! Start våren med denne oppskriften på en deilig forrett med grønn og hvit asparges – og Hollandaisesaus. Publisert av Hanna Høiness 01.04.2024
  - Skarp påskmeny- Våg å tenke utenfor buffébordet i år! Løft påskestemningen med en 3-rettersmeny satt sammen av elementer fra primører, laks og påskegodt. Vi har satt sammen en deilig påskemeny! Publisert av Hanna Høiness 21.03.2024
  - Hvit asparges med ørretrogn og mandelhollandaise- En førsteklasses forrett! Med ingredienser som hvit asparges, ørretrogn og spiselige blomster gir denne fargerike tallerkenen en virkelige vårstemning. Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024
  - Marinert gravlaks med fennikelsalat- Matilda Ewaldh fra det svenske kokkelandslaget byr på en saltet, marinert laksefilet som serveres sammen med fennikelsalat og soyamulsjon. Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024
  - Påsketrøfler- Påsketrøfler er den perfekte avslutningen på påskemiddagen. Det frisker opp med både farge og smak - og kan forberedes lenge på forhånd. Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024
  - Torskefilet med hvit asparges, vaktelegg og skalldyrsaus- Hva er greia med Skrei? Prøv denne utsøkte middagsoppskriften, så vil du forstå! Publisert av Lena Unger 11.03.2024