Gubbrøra

Publisert av: Hanna Høiness, 04.12.2025

Imponer venner med en svensk sildeklassiker i jula. Gubbrøra er en sikker vinner til julefrokosten første dag. Prøv Øyvind Bøe Dalelvs oppskrift!

Denne kremete sildefavoritten fra søta bror får alltid smilene frem på julefrokosten. Kanskje dette blir den nye snakkisen i romjulen?

Ingredienser

Sildesalat

  • Matjesild (eller annen type sild)
    100 g
  • Majones
    1 dl
  • Crème Fraîche
    0,5 dl
  • Små poteter
    5 stk
  • Kokt egg
    2 stk
  • Kapers
    1 ss
  • Finhakket gressløk
    2 ss
  • Pepperot
  • Salt og pepper
  • Dill

Slik gjør du

  • Kok potetene.

  • Hakk fisk, poteter og egg i passe små biter og bland med finhakket gressløk og kapers.

  • Rør forsiktig inn med majones og crème fraîche. Smak til med raspet pepperot, salt og pepper.

  • Dander på brød eller på godt knekkebrød. Topp med dill.

Relaterte produkter