Delfiakake

Publisert av: Hanna Høiness, 04.12.2025

Sjokolade, kjeks, marsipan og gelétopper – sjekk ut oppskriften på denne mektige klassikeren.

Delfiakake er en konfektkake som har en selvsagt plass på julens dessertbord. Prøv proffkokken Øyvind Bøe Dalelvs variant i år – kanskje dette blir den nye søte favoritten!

Ingredienser

Delfiakake

  • Sterk kaffe
    4 ss
  • Delfiafett
    250 g
  • Koke-sjokolade
    250 g
  • Egg
    2 stk
  • Sukker
    3 ss
  • Søt kjeks (f.eks. Marie-kjeks)
    0,5 pk
  • Marsipan
    200 g
  • Geletopper
    200 g

Slik gjør du

  • Lag sterk kaffe. Sett den til side.

  • Ha delfiafettet i en kjele på svak varme, til den så vidt har smeltet.

  • Tilsett kokesjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.

  • Rør det smeltet delfiafettet og sjokoladeen inn i eggedosisen – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  • Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.

  • Kle en brødform med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.

  • Dekk til Delfiakaken og sett den kjølig til den har srivnet. Gjerne over natten. Oppevares kjølig til den skal serveres.

Relaterte produkter