Inspirasjon
Grillet asparges med cottage cheese, erter & hageblomster
Ekte smak av sommer! Denne vakre grilltallerkenen passer perfekt som forrett eller en lett lunsj.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem
Oppdag en ny dimensjon med grillede bær! Denne sommerdesserten byr på en herlig kombinasjon av søtt, syrlig og røkt.
Publisert av Hanna Høiness 05.06.2025Laksesashimi med rød grapefrukt & reddik
By på noe friskt, vakkert og superenkelt. Proffkokk Louise Johansson gir oss oppskriften på en av sine favorittretter – laksesashimi.
Publisert av Lena Unger 22.04.2025Tartar de Fuet
En klassiker i ny drakt! Tartar de fuet er en smaksrik vri på biff tartar, der spansk salami erstatter storfekjøttet. En trygg og tapasvennlig tartar – perfekt som forrett eller snacks.
Publisert av Hanna Høiness 10.04.2025Koreansk taco
Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 12.02.2025Bao buns med hoisinkylling
Server myke, dampede bao buns med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones. En oppskrift du garantert vil lage igjen og igjen!
Publisert av Hanna Høiness 30.01.2025Karamellisert løk
Karamelliser mer! En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken. Her byr vi på den beste oppskriften til suksess!
Publisert av Hanna Høiness 16.01.2025Fudge med kardemomme
Lag din egen fudge til jul! En sikker stemningskaper med proffkokk Louise Johansson sitt beste fudge-oppskrift.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Sjøkrepshale med smørsaus
Kreps til forrett – ja, takk! Imponer med denne smakfulle oppskriften på sjøkrepshale servert med en smakfull skalldyrsmørsaus.
Publisert av Hanna Høiness 23.12.2024Porchetta
Lag en tvist på ribben og server porchetta til jul! Denne lekre italienske retten passer perfekt sammen med klassiske juletilbehør som salat, rødkål og julesaus.
Publisert av Hanna Høiness 19.12.2024Potetkake à la Janssons fristelse
Den tradisjonsrike svenske gratengen “Janssons fristelse” smaker alltid riktig, men prøv også denne spennende varianten av potetkaken med ansjos.
Publisert av Hanna Høiness 03.12.2024Juledessert i glass
Julens beste smaker i en dessert. Med sjokolade, pepperkake, tyttebær, appelsin, karamell og mascarpone – samler denne desserten alle tradisjonene i et glass. Perfekt å servere i porsjoner!
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Laks Tataki
Raskt og enkelt – og utrolig godt! Her er proffkokk Øyvind Dalelvs oppskrift på Laks Tataki.
Publisert av Hanna Høiness 25.11.2024Birria tacos
Birria er en tradisjonell meksikansk chiligryte. I denne oppskriften serveres oksekjøttet i ostefylte tortillaer og dyppes i sausen fra kasserollen. Bedre fredagstaco er det vanskelig å lage!
Publisert av Hanna Høiness 23.10.2024Villsvin Wellington
Oppskriftstips! Den svenske villmarkskokken Daniel Tottie har laget sin egen variant av Biff Wellington med villsvinsfilet som base. Vilt godt!
Publisert av Hanna Høiness 14.10.2024Pink pasta
Trendretten nummer én? Rosa pasta eller Barbie-pasta lager du raskt ved å blande pasta med en saus laget av rødbeter og geitost.
Publisert av Hanna Høiness 07.10.2024Stekt hummer med gulrotsaus & sprø fennikel
Saftig hummer, kremet gulrotsaus, sprø fennikel og fersk dill – en luksuriøs hummerrett med alt ekstra.
Publisert av Hanna Høiness 23.09.2024Okonomiyaki med shiitakesopp
Frida Ronge lager favorittretten sin – Okonomiyaki. Det er en kålpannekake som er en veldig populær street food-rett i Japan.
Publisert av Hanna Høiness 20.09.2024Pasta med jordskokk & østerssopp
En himmelsk god pasta med kremet jordskokk, deilig stekt sopp og friske urter. Toppes med trøffelolje!
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Toast med kantarell & løyrom
Skogens og havets gull på samme toast, toast med kantarell & løyrom – her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Vegetarisk taco med portobellosopp
Taco er en rett som hele familien setter pris på. Prøv vår vegetariske oppskrift med portobellosopp og sterk jalapeñodressing.
Publisert av Hanna Høiness 11.09.2024Bjørnebærsyltetøy med mynte og lime
Ta vare på de solmodne bjørnebærene og kok et friskt syltetøy med mynte og sitron. Perfekt alene – og en luksus i bakverk!
Publisert av Hanna Høiness 09.09.2024Eplechutney med kanel og chili
Å servere chutney til indiske retter er like viktig som å servere ris, naan og raita. Prøv å lage din egen chutney med epler, chili og kanel for en spennende smak.
Publisert av Hanna Høiness 05.09.2024Ovnsbakt rødspettefilet med champagnesaus
Champagnesaus, reker og asparges. Lag en luksusmiddag med proffkokk Marcus Bremdals oppskrift på ovnsbakt rødspettefilet! Serveres med urtepoteter.
Publisert av Nellie Karlsson 27.08.2024Shawarma med lam
En smak av Midtøsten! Server grillet lammekjøtt til middag – i form av en deilig shawarma med ferske grønnsaker, libabrød og grønn korianderdressing!
Publisert av Hanna Høiness 29.04.2024Vårens grønnsaker på glass
Vårens smaker på glass! Nyt vårens nye grønnsaker i en ny versjon av den klassiske potetsalaten.
Publisert av Nellie Karlsson 08.04.2024Ovnstekte arparges med ramsløk & Hollandaisesaus
Vårens smaker og farger på tallerkenen! Start våren med denne oppskriften på en deilig forrett med grønn og hvit asparges – og Hollandaisesaus.
Publisert av Hanna Høiness 01.04.2024Hvit asparges med ørretrogn og mandelhollandaise
En førsteklasses forrett! Med ingredienser som hvit asparges, ørretrogn og spiselige blomster gir denne fargerike tallerkenen en virkelige vårstemning.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Marinert gravlaks med fennikelsalat
Matilda Ewaldh fra det svenske kokkelandslaget byr på en saltet, marinert laksefilet som serveres sammen med fennikelsalat og soyamulsjon.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Påsketrøfler
Påsketrøfler er den perfekte avslutningen på påskemiddagen. Det frisker opp med både farge og smak - og kan forberedes lenge på forhånd.
Publisert av Hanna Høiness 19.03.2024Torskefilet med hvit asparges, vaktelegg og skalldyrsaus
Hva er greia med Skrei? Prøv denne utsøkte middagsoppskriften, så vil du forstå!
Publisert av Lena Unger 11.03.2024Sushiskole – Nigiri
Lykkes med din nigiri! Vi viser deg hvordan en lager en klassisk sushibit med ris og reker, men kan du selvfølgelig velge topping etter smak og anledning.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Sushiskole – Sushiris
Løft din hjemmelagde sushi til neste nivå! Her er hemmeligheten bak den perfekte sushirisen.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Sushiskole – Uramaki
Uramaki, også kjent som Inside-out, er et alternativ til den klassiske makirullen med tang på utsiden. Vi viser deg hvordan du lykkes med rullen, trinn for trinn.
Publisert av Lena Unger 06.03.2024Islandsk lammestek
Islandsk mat er mer enn bare tørket fisk og hai. I oppskriftserien "Global goes Global" deler hobbykokken Tobias Petursson en deilig lammeoppskrift.
Publisert av Lena Unger 26.02.2024Grønnkålsuppe med erter & grønn curry
En kremet suppe treffer alltid riktig – året rundt! En av Louise Johansson anbefalinger er en rykende varm suppe i vårens grønne farger.
Publisert av Lena Unger 19.02.2024Rose av hiramasa, grapefrukt & agurk
Overøs med kjærlighet! Og imponer en du er glad i med denne deilig sashimi-rosen! Oppskriften er fra proffkokken Louise Johansson.
Publisert av Lena Unger 14.02.202450/50-kjøttboller med pasta & tomatsaus
Klimavennlige kjøttboller - javisst! Den svenske proffkokken Jessie Sommarström deler sin deilige oppskrift laget med 50% kjøttdeig og 50% deig av belgfrukter.
Publisert av Lena Unger 12.02.2024Maisdipp
Rask, enkel og utrolig god - er denne kremete maisdippen med chili. Den ultimate følgesvennen til tacokvelden!
Publisert av Åsa Hendberg 07.02.2024Nudler med wokede grønnsaker & sopp
Få liv i grønnsakene og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet! Her er en supergod nudelrett laget med restene fra kjøleskapet.
Publisert av Hanna Høiness 25.01.2024Ovnsstekte grønnsaker med geitost
Gulrøtter og asparges stekt i ovnen – med litt smuldret geitost på toppen. Det skal ikke mer til for å skape magi på tallerkenen!
Publisert av Lena Unger 08.01.2024Lángos
Lángos som forrett – hvorfor ikke? Hvis du lager disse friterte brødene i små størrelser, blir de en perfekt start på festmiddagen.
Publisert av Lena Unger 21.12.2023Sjokoladefondant
Filip Poons sjokoladefondant er den perfekte desserten – like enkel å lage som den er å like. En drøm av en dessert for alle sjokoladeelskere!
Publisert av Lena Unger 21.12.2023Stekt entrecôte med sjysaus
Å steke en perfekt entrecôte er ikke lett. Men hvis du klarer det, vil du imponere ved middagsbordet. Følg mesterkokken Filip Poons oppskrift for å lykkes!
Publisert av Lena Unger 21.12.2023Cacio e pepe
Krydre hverdagen din med en ny pastaoppskrift! Her er en variant på den trendy retten cacio e pepe.
Publisert av Lena Unger 23.10.2023Østers med jordbærponzu & grønne jordbær
Ikke den største fan av østers? Vi lover - profesjonell kokk Louise Johansson vil få deg til å ombestemme deg. Prøv hennes jordbærduftende oppskrift!
Publisert av Lena Unger 19.09.2023Fennikelcrudité
Ta middagen til nye høyder med en frisk salat! I dette tilfellet er fennikel hovedingrediensen.
Publisert av Lena Unger 11.09.2023Karamelliserte ferskener med luftig vanilje
Grill alt som kan grilles - inkludert desserten! Proffkokken Sebastian Gibrand gir deg sommerens deiligste dessert: grillede og karamelliserte ferskener med mandelkake og luftig vaniljesaus.
Publisert av Nellie Karlsson 05.07.2023Dalelvs grillskole – Grillet ananas
Sommerens deiligste dessert? Ja, det er Øyvind Bøe Dalelvs grillede ananas det! Kombinasjonen av het chili-glasur og kald vaniljeis er like god som den er genial.
Publisert av Lena Unger 29.06.2023Dalelvs grillskole – Miso-Torsk
Vi inviterer deg til en asiatisk grillkveld! Høres det ikke deilig ut med miso-grillet torskefilet med avokado, lime og granateple?
Publisert av Lena Unger 21.06.2023Dalelvs grillskole – Biff satay
Slipp fantasien løs ved grillen med Øyvind Bøe Dalelvs oppskrift. I denne videoen lager han en deilig variant av biff satay med agurk- og rettichsalat.
Publisert av Lena Unger 14.06.2023Krydret fetaost
Den perfekte forretten eller tilbehøret til grillkvelden? Fetaost med sprø bønner og friske urter! Vi viser deg hvordan du griller osten perfekt myk og saftig.
Publisert av Hanna Høiness 14.06.2023Dalelvs grillskole – Grillet spisskål
Våg å variere grillmiddagene! Kål er en råvare som blir en deilig grillrett når den tilberedes på riktig måte. Prøv Øyvind Bøe Dalelvs oppskrift.
Publisert av Lena Unger 07.06.2023Roastbiff av lam med selleripuré & kroketter av chèvre
Rosastekt roastbiff av lam servert med kokte rødbeter, Chèvre kroketter, røkt Savoy kål, selleripuré og sjysaus. Kan det bli bedre?
Publisert av Åsa Hendberg 03.04.2023Tangkjeks
Tørket tang forsterker smakene i knekkebrødet ditt. Enten du velger å høste dine egne alger eller kjøper en ferdig pakke har vi en enkel oppskrift til deg!
Publisert av Lena Unger 30.03.2023Gino med mynte og knuste vaniljedrømmer
Hva får du hvis du tilsetter ananas og mango med mynte og knuste kakesmuler? Proffkokk Marcus Bremdals drømmeaktige gino.
Publisert av Nellie Karlsson 23.06.2022Urtesalat
Grønt er godt! En urtesalat er enkel å lage og fungerer like bra som forrett, tilbehør til grillmat eller som en del av hovedretten.
Publisert av Lena Unger 15.06.2022Rabarbragaletter med kardemomme
Oppskriftstips! Her kombineres sprøheten til franske galetter med friskheten til norsk rabarbra. En klar suksess for middagsselskapet!
Publisert av Hanna Høiness 18.05.2022Syltede primører
Syltet og klart! Gjør som den profesjonelle kokken Ludwig Tjörnemo og server grønnsakene i eddik. Oppskriften passer til kjøtt, grillet, fisk og sjømat.
Publisert av Lena Unger 16.05.2022