Foto: Matilda Lindeblad
Filip Poons sjokoladefondant er den perfekte desserten – like enkel å lage som den er å like. En drøm av en dessert for alle sjokoladeelskere!
Mesterkokken Filip Poon gir oss en dessert som passer både til hverdags og til fest. Et tips er å lage røren på forhånd og oppbevare den i former i fryseren. På den måten blir det mindre arbeid for deg under middagen. Hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon når du først er i gang?
Magen fortjener sjokolade!
INGREDIENSER
Sjokoladefondant
(4 porsjoner)
4 egg
200 g (2 dl) sukker
200 g smør
0,5 dl melk
50 g (1 dl) kakao

SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Visp egg og sukker til en luftig blanding. Sett til side. Smelt smøret i en kjele eller mikro og rør deretter inn den kalde melken. Visp sammen melkblandingen og eggemassen.
Sikt inn kakao, mel og salt mens du visper.
Smør 4 harde muffinsformer eller souffléformer. Fyll dem til omtrent to tredjedeler med røre. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Server med vaniljeis.