Sjokoladefondant

Publisert av: Lena Unger, 21.12.2023

Foto: Matilda Lindeblad

Filip Poons sjokoladefondant er den perfekte desserten – like enkel å lage som den er å like. En drøm av en dessert for alle sjokoladeelskere!

Mesterkokken Filip Poon gir oss en dessert som passer både til hverdags og til fest. Et tips er å lage røren på forhånd og oppbevare den i former i fryseren. På den måten blir det mindre arbeid for deg under middagen. Hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon når du først er i gang?

Magen fortjener sjokolade!

INGREDIENSER

Sjokoladefondant
(4 porsjoner)

4 egg
200 g (2 dl) sukker
200 g smør
0,5 dl melk
50 g (1 dl) kakao
125 g (ca 2 dl hvetemel)
1 klype salt

Til servering
Vaniljeis
Mørk sjokolade, valgfritt

...

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.

Visp egg og sukker til en luftig blanding. Sett til side. Smelt smøret i en kjele eller mikro og rør deretter inn den kalde melken. Visp sammen melkblandingen og eggemassen.

Sikt inn kakao, mel og salt mens du visper.

Smør 4 harde muffinsformer eller souffléformer. Fyll dem til omtrent to tredjedeler med røre. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Server med vaniljeis.


 

RELATERTE produkter