Made In Japan

Made In Japan

Den første Global-kniven ble designet i Japan i 1985. Kombinasjonen av slitesterkt stål, unikt design og en ekstremt skarp egg gjorde at interessen for Global-kniven vokste raskt. I begynnelsen var det profesjonelle kokker som brukte kniven, deretter fulgte hobbykokkene etter. I dag er Global ett av verdens mest populære knivmerker, og selskapet fortsetter å levere nye, innovative modeller av kjokkenkniver.

Global

Det er ingen tilfeldighet at den klassiske Global-kniven er populær over hele verden. Det er rett og slett en virkelig skarp kniv med et tidløst design som har stått sin prøve i over 30 år.

Global Sai

Global Sai-serien er en videreutvikling av Globals klassiske serie. Knivene i serien har blader med tre lag stål, hamret design og et ergonomisk og grepsvennlig håndtak.

Global Ni

Global Ni er neste generasjons Global-kniv. Global Ni er en kniv laget med ett lag stål med blad i orientalsk stil som har fått en ekstra sliping for ekstrem skarphet. Håndtaket er også litt større og lettere.

Global Ukon

Navnet "ukon" er japansk og betyr forening av det tradisjonelle og det nye. Knivene har en ny, skarp design samtidig som de er like funksjonelle som tidligere modeller.

REDSKAP & TILBEHØR

Globals sortiment består også av en rekke skarpe knivtilbehør. Her finner du alt fra skjerpestål, slipesteiner og knivblokker til skjærebrett, stekespader og skrellere. 

Tekstiler & annet

Her finner du en smart kjøkkensaks samt tekstiler og diverse reservedeler.

Vår ambassadør

Global ambassadør, Øyvind Bøe Dalelv, er en erfaren mesterkokk med en imponerende merittliste. Han har vunnet Årets Kokk, i tillegg til å ha deltatt i flere prestisjetunge internasjonale konkurranser – med bl.a. en seier i verdensmesterskapet i tapas. Øyvind driver også den populære hamburgerkjeden Flamme Burger i Oslo.

Dalelvs knivguide

Hva er forskjellen mellom en kokkekniv og en universalkniv? Og hva er de viktigste modellene i knivblokken? Lær dette og mye mer i Dalelvs knivguide!

Knivhåndverk fra Yoshikin

Produksjonsprosessen for en Global-kniv er mildt sagt avansert. Bak hver enkelt kniv ligger et detaljert og tidkrevende arbeid utført av knivmakere med lang erfaring i bransjen. 

Meet the family

Global, Global Sai, Global Ni og Global Ukon. Hva er forskjellen mellom Globals forskjellige serier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg ut.

Produksjon

I Global-kniven veves japansk filosofi, tradisjonelt håndverk og moderne design sammen til et stilrent, funksjonelt uttrykk. Dette skjer i hendene på de dyktige knivprodusentene ved Yoshikin-fabrikken, der hver kniv lages med stor nøyaktighet og presisjon. I Yoshikin-fabrikken i Japan er arbeidsprosessene tydelig definert. Mens én person spesialiserer seg på sveising eller sliping av knivblader, jobber en annen med kromatisering av skaft eller polering. Dette sikrer et skarpt og presist sluttresultat.

Garanti & vedlikehold

Tre år fra du har kjøpt produktet, dato må bevises med kvittering. Skade på eggen eller spiss erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste profesjonelle knivsliper. Garantien dekker ikke Globals tekstiler, her gjelder forbrukerkjøpsloven. 

En fabrikkny Global-kniv er ekstremt skarp. For at kniven skal fortsette å prestere på samme høye nivå, er det noen ting du bør huske på. I denne videoen går vi igjennom de viktigste vedlikeholdsrådene.

Global på Instagram

Globals Mailklubb

Global På Facebook