Dalelvs knivguide

Publisert av: Hanna Høiness, 19.08.2024

Hva er forskjellen mellom en kokkekniv og en universalkniv? Og hvilke er de viktigste modellene å ha i knivblokken? Lær dette og mye mer i Dalelvs knivguide!

Det er avgjørende for en kokk å velge riktig kniv til oppgaven, men dette kan også noen ganger være utfordrende. Som kniventusiast og gourmetkokk har Øyvind Bøe Dalelv satt sammen en guide, der han går gjennom noen populære modeller og deres bruksområder.

Heng deg på!


KoKKEkniv

Kokkekniven er kokkens beste venn. Den er en allsidig knivmodell som du kan bruke til å skjære, hakke og kutte de fleste råvarer. I denne videoen viser Øyvind hvordan du får mest mulig ut av kokkekniven på kjøkkenet.

GRØNNSAKSKNIV

Grønnsakskniven har en rektangulær bladform. Dette gjør den spesielt egnet for intensiv chopping, som krever god kontroll over snittene. For de som lager mye vegetarisk mat, er grønnsakskniven et must.

BrØdkniv

Brødkniven kjennetegnes ved et langt knivblad med tannet egg og det er lett å skjære loffer og dele rundstykker. Tennene på eggen gjør at kniven enkelt griper skorpen og kan komme gjennom brødet uten å ødelegge teksturen.

ROTKNIV

Rotkniven er den minste kniven på kjøkkenet. Kniven egner seg spesielt godt til å skrelle frukt og grønnsaker. Enten du bruker den når du skreller løk, eller mot skjærebrettet når du skjærer mindre råvarer. I videoen viser Øyvind hvordan du bruker rotkniven på best mulig måte.

FILETERINGSKNIV

Ønsker du å utforske nye teknikker når du lager mat? Da kan det være på tide å utvide knivsamlingen din. Fileteringskniven er en skarp modell med et langt smalt blad, som passer utmerket til filetering av fisk og å fjerne sener og fett fra kjøtt. Med fileterings kniv unngår du svinn. 

RELATERTE produkter

LES OGSÅ