Dalelvs knivguide – Brødkniven

Publisert av: Åsa Hendberg, 03.11.2022



Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.

En sagtannet brødkniv er et must for alle typer brød. Brødstrukturen, med sin harde skorpe og sitt myke indre, gjør at brødet lett kan moses av kniver med en annen type egg enn sagtann. Tennene på eggen gjør at kniven enkelt får tak på skorpen og kommer seg gjennom brødet uten å ødelegge teksturen.


 


Brødkniver har generelt et langt blad og kan gjøre rette snitt i både små og store brød. Den sagtannede eggen holder seg også skarp lenger enn en kniv med rett egg ville gjort hvis den ble brukt til å kutte brød ofte, noe som betyr at eggen ikke trenger så mye vedlikehold. Sagtannede kniver er også egnet for råvarer med mye syre, da syre er noe som sliter mye på en rett egg.

...

Brødkniver

En brødkniv skal alltid inngå i en god knivsamling. Global har varianter som varierer i lengde fra 16 til 30 cm i Classic-, Sai- og Ni-serien.

RELATERTE produkter