Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.
En sagtannet brødkniv er et must for alle typer brød. Brødstrukturen, med sin harde skorpe og sitt myke indre, gjør at brødet lett kan moses av kniver med en annen type egg enn sagtann. Tennene på eggen gjør at kniven enkelt får tak på skorpen og kommer seg gjennom brødet uten å ødelegge teksturen.
Brødkniver har generelt et langt blad og kan gjøre rette snitt i både små og store brød. Den sagtannede eggen holder seg også skarp lenger enn en kniv med rett egg ville gjort hvis den ble brukt til å kutte brød ofte, noe som betyr at eggen ikke trenger så mye vedlikehold. Sagtannede kniver er også egnet for råvarer med mye syre, da syre er noe som sliter mye på en rett egg.
Brødkniver
En brødkniv skal alltid inngå i en god knivsamling. Global har varianter som varierer i lengde fra 16 til 30 cm i Classic-, Sai- og Ni-serien.
I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold.
For den som lager mye vegetarmat, er grønnsakskniven en ekte superhelt i knivblokken. Her viser Øyvind Bøe Dalelv deg hvordan du får mest mulig ut av kniven din.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.