Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.
En kokkekniv er grunnleggende på et kjøkken. Kniven er allsidig og veldig populær blant fagfolk, og det er også derfor den kalles en kokkekniv. Modellen har en bladform som fungerer for mange forskjellige deler av matlagingen, for eksempel hakking av grønnsaker og servering av kjøtt, og den har en smal spiss som gjør det enkelt for deg å kontrollere kniven.
SE OGSÅ KNIVGUIDEN - BRØDKNIVEN

Kokkekniver kommer i flere forskjellige størrelser. De varierer fra 16 til 30 cm og den vanligste størrelsen er 20 cm. Hvilken størrelse du bør velge, avhenger av hva som ligger godt i hånden din, men også av om du ofte skjærer opp råvarer som store stykker kjøtt eller rotgrønnsaker og trenger et blad som er litt ekstra stort.

Kokkekniver
Kokkekniven G-2 var den første modellen Global noensinne lanserte. I dag finner du nesten 30 forskjellige typer kokkekniver i Globals sortiment. Fra orientalsk til olivenslipt i serien Classic, Sai og Ni.