Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges fremste kokker, viser i sin knivguide hvordan man bruker ulike knivmodeller riktig, og hvilke ingredienser de passer best til.
Når det gjelder håndtering av fisk, er fileteringskniven riktig valg av kniv. Kniven har et langt, smalt blad som gjør det enkelt å filetere fisk og å renskjære kjøtt. Knivbladet kan enten være stivt eller bøyelig, men et fleksibelt blad er gunstigst når du skal fjerne fiskeskinnet. I Norden er det vanligere å bruke fleksible filetkniver enn i Japan, hvor de ofte foretrekker et stivt blad.
Det lange, smale bladet gjør det mulig å utføre presise, lange snitt, mens den lave bladhøyden gjør det lettere å komme til når du renskjærer og håndterer fisk. Knivens lengde kan variere fra ca. 16 cm til 27 cm. Velg ut i fra oppgaven og størrelsen på råvarene.
Fileteringskniver
Ideen til fileteringskniven G-30 kommer fra Sverige. Internasjonalt selges kniven under navnet "Swedish fillet". Det beskriver hvor viktig en fileteringskniv er i kjøkkenskuffen i de nordiske hjem!
Vil du vite mer om kokkekniven? Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser deg hvordan du bruker kniven riktig og går gjennom hvilke ingredienser den passer for.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.