Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.
Når det gjelder håndtering av fisk, er filetkniven perfekt. Kniven har et langt, smalt blad som gjør det enkelt å filetere fisk eller renskjære kjøtt. Knivbladet kan enten være stivt eller bøyelig, men et bøyelig blad er gunstigst når du skal fjerne fiskeskinn. I Norden er det vanligere å bruke bøyelige filetkniver enn i Japan, hvor de ofte foretrekker et stivt blad.
Det lange, smale bladet gjør det mulig å utføre lange, presise snitt. Den lave bladhøyden gjør det også lettere å komme til når du renskjærer eller håndterer fisk. Lengden på knivene kan variere en del, fra ca. 16 til 27 centimeter, og de er egnet for forskjellige oppgaver og størrelse på råvarer.
Fileteringskniver
Ideen og initiativet til fileteringskniven G-30 kommer fra Sverige. Internasjonalt selges kniven under navnet "Swedish fillet". Det sier noe om hvor viktig en fileteringskniv er i kjøkkenskuffen i svenske hjem!
Vil du vite mer om kokkekniven? Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser deg hvordan du bruker kniven riktig og går gjennom hvilke ingredienser den passer for.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.