Imponer på kjøkkenet med hjemmelaget sushi! Her finner du oppskrifter på nigiri, sushiruller, og perfekt klebrig ris.
Sushi er en sammensetning av de japanske ordene for eddik (su) og ris (shi). Med andre ord betyr sushi eddikris som er ganske logiskt. Den eddikduftende risen er grunnlaget for alle typer sushi, enten du bruker den til en inn- eller utadrettet makirull, eller legger en bit fersk laks oppå.
Ta en titt på vår sushiskole - og bli ekspert på både ris og ruller!
SUSHIRIS
Vil du lære å lage sushi fra bunnen av? Ja, da skal du begynne i riktig ende - med risen. Det er også her de fleste sushikokker starter sin yrkeskarriere, med å vaske ris og smaksette risen med eddik. I Japan tar det ofte lang tid før kokkene får tillit til å begynne å lage sushibiter.
TIL OPPSKRIFTEN
NIGIRI
Ekte japansk sushi er et håndverk - og nigiri er ingen unntak. Når du lager nigiribiter, er det viktig at risballene får riktig konsistens, slik at du verken presser dem for hardt eller for løst. Du kan velge topping etter egen smak. Vi gir deg oppskriften på to klassiske populære biter: en med reke og en med fersk laks.
TIL OPPSKRIFTEN
Uramaki
Uramaki eller inside-out er et alternativ til den vanlige makirullen. Det sies at den ble skapt av japanske sushikokker i California, fordi amerikanerne ikke likte å tygge på tangen utenpå rullen. Kokkene tok en inside-out - og plutselig var en ny sushiklassiker født.
TIL OPPSKRIFTEN
PRAKTISKE TIPS!
Du er klar for sushi, men hvordan er det egentlig med kjøkkenet ditt? For å skape de beste forutsetningene for suksess, utstyr kjøkkenet med de riktige redskapene. Hva passer bedre til en aspirerende sushikokk enn en sashimikniv og en japansk debakniv? Legg til en kokepinsett og en knivsliper for å holde skarpheten, så er det bare å sette i gang.
Lykke til!