Sushiskole – Sushiris
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=800&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Vil du lære å lage din egen sushi? Begynn på riktig sted – nemlig med risen. Her er oppskriften på den perfekte sushirisen.
Visste du at ordet sushi er en sammensetning av de japanske ordene for eddik (su) og ris (shi)? Altså eddik-ris. Sushi-su er navnet på blandingen av eddik som risen er smaksatt med. Her nedenfor finner du en knallgod grunnoppskrift på sushi-su. Lag gjerne litt ekstra, og oppbevare blandingen i kjøleskapet i 2–3 uker.
Lykke til!
Ingredienser
Sushiris (4 personer)
3 dl rundkornet ris
ca. 3 dl vann (2,5 dl i riskokeren)
6–8 ss sushi-su
Sushi-su
3 dl riseddik, helst lagret
1,5 dl sukker
4 ts salt
1,5 ts sitronsaft
1 liten bit kombu (valgfritt)
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris_square.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
SLIK GJØR DU
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris1.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Sushi-su: Legg alle ingrediensene i en kjele. Varm opp forsiktig til sukkeret har løst seg opp. La det avkjøles og sil.
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris2.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Skyll risen: Skyll risen forsiktig i kaldt vann. Bland risen forsiktig med hendene i vannet. Bytt vann og gjenta til vannet er klart, ca. 5 ganger. Hell på nytt vann og la risen stå i vannet i 20 minutter. Hell av vannet.
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris3.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Kok i kjele: Legg risen i en kjele. Tilsett 3 dl vann og kok opp med lokk på høy varme. Når det har kokt opp, senk umiddelbart varmen til det laveste. La risen så småkoke i kjelen med lokk i ca. 20 minutter. Trekk deretter kjelen av varmen. La den stå i 10–15 minutter.
![...](/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/ris4.jpg&Format=jpg&Compression=70&height=500&width=1150&crop=5&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Sushiris: Legg risen i en hangiri (trebolle for ris) eller i en plastbolle. La det dampe av noen minutter. Bland i 0,5 dl sushi-su med en rispade eller en slikkepott, litt om gangen. Riskornene skal skilles fra hverandre når du blander med sushi-su, og så klumpe seg sammen igjen. Dekk til med en fuktig kjøkkenhåndkle for å unngå at risen tørker ut.
LES OGSÅ
![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2022/Sushiskole/sushiskola_nigiri.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Sushiskole – Nigiri
Lykkes med din nigiri! Vi viser deg hvordan en lager en klassisk sushibit med ris og reker, men kan du selvfølgelig velge topping etter smak og anledning.
Les mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2021/Kylskapsmat/soba_blogg.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Nudler med wokede grønnsaker & sopp
Få liv i slappe grønnsaker og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet! Thomas Sjögren byr på en supergod nudelret laget av kjøleskapsrester.
Les mer![...](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=400&height=500&crop=5&Compression=75&image=/Files/Images/Blogg/2023/Louise/recept_ostron.jpg&altFmImage_path=/Files/Images/NoImageAvailable.png)
Østers med jordbærponzu & grønne jordbær
Ikke den største fan av østers? Vi lover - profesjonell kokk Louise Johansson vil få deg til å ombestemme deg. Prøv hennes jordbærduftende oppskrift!
Les mer- All inspirasjon
- Produkt tips
- Oppskrifter
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Vedlikeholdsråd
- Knivguide
- Slipeskole