Japansk sushi er et håndverk - og nigiri er intet unntak. Vi viser deg hvordan du lager de klassiske bitene, der risputer toppes med laks eller reker.
I Japan er det mange restauranter som spesialiserer seg på akkurat nigiri. Her blir hver bit en opplevelse og får sin egen smak. Når du lager nigiri, er det viktig med konsistensen på risballene, slik at du verken presser dem for hardt eller for løst. Du kan velge topping etter egen smak - det fungerer like bra med fisk og skalldyr som grønnsaker, omelett og sopp.
Håper det smaker!
Ingredienser
Nigiri (ca 16 bitar)
Sushiris
Fersk laks
Store reker
Wasabi
Til servering
Japansk soyasaus
Wasabi
Gari (syltet ingefær)
SLIK GJØR DU
Laks: Start med laksen til din nigiri. Skjær laksen i 3-4 mm tykke skiver, litt på skrå (se bilde). Hvis du bruker en annen fisk, som kveite eller rødspette, bør du skjære skivene enda tynnere.
Sushiris: Form risen forsiktig I hånden til en liten avlang bolle. Fukt hånden med vann mellom hver sushibit for å unngå at riskornene klistrer seg fast.
Wasabi: Legg litt wasabi på risbollen.
Nigiri: Plasser en bit laks eller reke på toppen av risbollen. Form sushibiten med fingrene for å forsikre deg om at alle riskorn sitter fast.