Løft din hjemmelagde sushi til neste nivå! Her viser vi hvordan en lager den populære inside-out-rullen, steg for steg.
Uramaki, Inside-out og California roll - denne sushirullen går under mange navn. Den ble skapt av japanske kokker i California som et alternativ til den klassiske makirullen med tang på utsiden. Her er risen på utsiden, ofte toppet med finhakkede krydder eller ristede sesamfrø.
Se og lær!
Ingredienser
Uramaki (8 biter)
Sushiris
Sesamfrø
Nori (tangark)
Agurk
Avokado
Fersk laks
Til servering
Japansk soyasaus
Wasabi
Annet
Bambusmatte
SLIK GJØR DU
Noriark: Legg bambusmatten foran deg med den blanke siden opp. Legg på noriarket med den blanke siden ned.
Legg på ris: Fukt hendene og press forsiktig ut ris over hele noriarket. Strø sesamfrø over risen og sørg for at de fester seg. Snu så noriarket.
Topping: Fyll så sushien med laks, agurk og avokado. Hold ingrediensene på plass med fingrene mens du ruller og former sushien med hjelp av bambumatten.
Skjær i biter: Del den ferdige rullen i to med en skarp kniv. Skjær den deretter i åtte like store biter. Pst. Fukt kniven med en våt klut mellom snittene slik at ikke risen fester seg på bladet.