Inspirasjon
Lag din egen gresskarlykt
Lag din egen gresskarlykt og spar på kjernene, da blir det også spooky snack. Happy Halloween!
Publisert av Hanna Høiness 21.10.2024Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere
Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr.
Publisert av Hanna Høiness 12.09.2024Oppbevare innhøstingen
Ta vare på sommerens frukt og bær ved å legge dem i lake, lage saft eller sylte dem. Her har vi samlet tre gode oppskrifter på plommer, bjørnebær og epler.
Publisert av Sofia Rönnkvist 02.09.2024Dalelvs grillmiddager
På jakt etter inspirasjon til grillkvelden? Da må du prøve Øyvind Bøe Dalelvs grilloppskrifter! Her går han igjennom oppskriftene og viser hvordan du lykkes med; Grillet spisskål, grillet miso-torsk,...
Publisert av Hanna Høiness 19.06.2024Global goes Global
Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner – Global goes Global. Ha en smakfull reise!
Publisert av Hanna Høiness 22.04.2024Smaken av asparges
Forbered deg til vårens kokkelering! Vi gir tips om oppskrifter og redskaper med sesongens primører i fokus.
Publisert av Hanna Høiness 11.04.2024Skarp påskmeny
Våg å tenke utenfor buffébordet i år! Løft påskestemningen med en 3-rettersmeny satt sammen av elementer fra primører, laks og påskegodt. Vi har satt sammen en deilig påskemeny!
Publisert av Hanna Høiness 21.03.2024Sushiskole
Gi du deg selv nye utfordringer når det kommer til matlaging? Prøv å lage din egen sushi. Her finner du oppskrifter på nigiri, sushiruller, og en perfekt klebrig ris.
Publisert av Lena Unger 07.03.2024Skarpe vegetarvenner
Vil du ha en grønnere hverdag? Start endringen på riktig sted – nemlig på kjøkkenet. Her er vegetarkokkens beste verktøy.
Publisert av Lena Unger 18.01.2024Mesterkokkens nyttårsmiddag
Filip Poons nyttårsmiddag skuffer ikke. Sprø lángos som forrett, entrecôte med sjysaus som hovedrett, og en solid sjokoladebombe som avslutning.
Publisert av Lena Unger 22.12.2023Hemmeligheten bak en Global suksess
Elegant design og sylskarp japansk presisjon - her er Globalkniven sin spennende historie i et nøtteskall.
Publisert av Lena Unger 08.11.2023Personlige bryllupsgaver
Gratuler det heldige paret med en skarp bryllupsgave fra Global! Vi gir deg tips om personlige gaver som passer de aller fleste par.
Publisert av Nellie Karlsson 15.05.2023Allsidige alger
Har du lyst til å prøve et mer tangrikt kosthold? Lær deg mer om denne klimasmarte råvaren.
Publisert av Åsa Hendberg 29.03.2023Kniver for dummies
Det første skrittet mot å bli en fullverdig knivekspert? Lær å mestre språket ved hjelp av vårt skarpe knivleksikon.
Publisert av Nellie Karlsson 14.10.2021Et proffsett fikser festen
Planlegger du en utendørsfest? Bli med proffkokken Ludwig Tjörnemo og gå for en buffé med kalde småretter.
Publisert av Lena Unger 04.05.20213 gode grilltilbehør
Ikke glem tilbehøret! Bli inspirert til din neste grillkveld av to gode sauser og en sprø agurksalat.
Publisert av Sofia Rönnkvist 11.06.20206 frukter å grille
Frukt smaker bedre med grillstriper! Vi anbefaler noen favoritter som er perfekte å slenge på grillen.
Publisert av Sofia Rönnkvist 07.05.2020Globals stålblanding
Global-kniven kombinerer unikt stål med gammelt japansk håndverk. Lær mer om Glolbals egen stålblanding Cromova 18.
Publisert av Nellie Karlsson 13.01.2020Globalknivens design
Funksjon møter filosofi – Komin Yamada er mannen som med sin unike følelse for design setter Global på verdenskartet.
Publisert av Nellie Karlsson 14.11.2019Knivhåndverk fra Yoshikin
I hendene på de kunnskapsrike knivmakerne i Yoshikin veves japansk filosofi, tradisjonelt håndverk og moderne design sammen til et enkelt og stilistisk uttrykk.
Publisert av Nellie Karlsson 07.11.2019Historien om Mr. Global
Opplev denne spennende japanske historien i dokumentaren Mr. Global, Historien om Mino Tsuchida.
Publisert av Lena Unger 14.05.2018Bak kulissene hos Global
Bli med oss bak kulissene på Yoshikin, Globals fabrikk i Japan, der den nå klassiske kniven har blitt produsert i over 30 år.
Publisert av Karin Cushing 28.09.2015