Bli med oss bak kulissene på Yoshikin, Globals fabrikk i Japan, der den nå klassiske kniven har blitt produsert i over 30 år.
I 1985 ga Yoshikin den kjente designeren Komin Yamada i oppdrag å utvikle en helt ny knivserie. Resultatet var den unike helstålkniven Global. I begynnelsen foregikk hele produksjonen i samme fabrikk, men etter hvert som volumene økte kraftig, måtte underleverandører med spesiell kompetanse gå inn og produsere forskjellige deler.

Det største problemet, og noe som gjorde det vanskelig å øke produksjonen, var mangelen på trente knivslipere. Det tar mellom fem og ti år å oppnå denne statusen som Global har sett på som en av sine unike egenskaper. De siste årene er mye av produksjonen automatisert, og ved hjelp av roboter kan knivene i dag slipes på samme måte som en erfaren menneskelig sliper gjorde før. Slipemesterens kunnskap er fortsatt verdifull, og det er slipemesteren som gir roboten de riktige innstillingene for at den skal produsere perfekt skarphet. Produksjonen starter med at knivbladet stanses ut av det spesialproduserte stålet Cromova 18. Bladet går deretter til en valse for å bli helt rett. Skaftet presses ut av to halvdeler som sveises sammen med bladet. Disse fylles deretter for hånd med havsand for at kniven skal få perfekt balanse.

Det neste trinnet i prosessen er å lage de karakteristiske prikkene på skaftet. Dette gjøres ved å svart-kromatisere hele skaftet. Skaftene senkes deretter ned i et elektrolytisk syrebad for rengjøring og senkes deretter ned i et annet bad hvor de dekkes av svart kromdioksid. Deretter skal skjeftene slipes og poleres, så kromdioksiden bare blir igjen i gropene. De svarte gropene danner små paraboler som reflekterer håndvarmen slik at kniven raskt blir behagelig å holde. Til slutt blir knivbladet slipt til det er perfekt, og Globals logo etses eller lasergraveres på bladet.
Før knivene forlater fabrikken og ender opp i hendene på matentusiaster rundt om i verden, blir hver kniv nøye polert og gransket.