Vårens asparges er her! Vi gir tips på oppskrifter og kjøkkenredskaper med disse etterlengtede delikatessene i fokus.
Våren er her og årets første grønnsaker likeså. Det er noe spesielt med aspargesen som spretter opp i grønnsaksdisken, og vekker smaksløkene våre til live igjen. Vi er klare for nye kulinariske eventyr på kjøkkenet, med vårens skudd. Her er fire deilige aspargesoppskrifter – sammen med riktige redskaper for å tilberede rettene.
Nyt sesongens smaker!
OVNSSTEKTE GRØNNSAKER MED GEITOST
Gulrøtter og asparges stekt i ovnen – med litt smuldret geitost på toppen. Det skal ikke mer til for å skape magi på tallerkenen. Når aspargesskudd og gulrøtter tilberedes i ovnen får de en sprø overflate, samtidig blir de søte og myke inni.
TIL OPPSKRIFTEN
ASPARGESSUPPE MED RAMSLØK OG ERTER
Lag en suppe i vårens tegn. Overrask med denne friske aspargessuppen laget med ramsløk og erter. Suppen serveres kald – og er perfekt til piknik eller som lunsj på en varm vårdag!
TIL OPPSKRIFTEN
HVIT ASPARGES MED ØRRETROGN OG MANDELHOLLANDAISE
En førsteklasses forrett! Dampet asparges toppet med ørretrogn og mandelhollandaise, toppet med spiselige blomster er et sikkert vårtegn. Overrask middagsgjester med en vårtallerken der den hvite aspargesen er stjernen på tallerkenen.
TIL OPPSKRIFTEN
OVNSTEKTE ARPARGES MED RAMSLØK OG HOLLANDAISESAUS
Grønn og hvit asparges er blant det beste som finnes om våren. Ovnsstekt krispy asparges og en kremet Hollandaisesaus er et sikkert par. Perfekt som forrett, tilbehør eller hvorfor ikke som en lett lunsj ute i vårsolen?
TIL OPPSKRIFTEN
NYTTIGE REDSKAP!
Det er gøy å lage mat med gode redskaper! Om aspargesen er på menyen, bør du ha en god skreller, en skarp grønnsakskniv og et stabilt skjærebrett for å gjøre arbeidet mer fornøyelig. Tenk også på å dekke bordet med egnet serveringsbestikk for å løfte matopplevelsen. Det er de små detaljer som gjør de store opplevelsene.