Ovnsstekte grønnsaker med geitost

Publisert av: Lena Unger, 08.01.2024

Gulrøtter og asparges stekt i ovnen – med litt smuldret geitost på toppen. Det skal ikke mer til for å skape magi på tallerkenen!

Hvordan forbereder du årets første grønnsaker, vårprimørene? Aspargesskudd og gulrøtter kan tilberedes perfekt i ovnen. På denne måten får de en sprø overflate, samtidig blir de søte og myke inni.

INGREDIENSER

(4 personer)
1 bunt asparges
1 bunt gulrøtter
1 ss olivenolje
40 g geitost, smuldret
Salt og pepper


Til servering
Revet sitronskall

...

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 200 grader.
Skyll gulrøttene og aspargesen. Hvis gulrøttene er grovere enn aspargesen, skjærer dem opp i staver av samme tykkelse.
Dekk en ildfast form med bakepapir. Legg ut gulrøttene og aspargesene i et jevnt lag. Strø lett over olje. Salte og pepre.
Stek så grønnsakene i ovnen til de er myke og gyllenbrune, ca. 20-25 minutter.
Topp med geitost og sitronskall
Server!

RELATERTE produkter