Laksesashimi med rød grapefrukt & reddik

Publisert av: Lena Unger, 22.04.2025

Denne friske oppskriften på laksesashimi kommer du til å ville lage igjen og igjen. En vakker rett full av kontraster – syrlig, sprøtt, mykt og pepperaktig.

Laksesashimi passer perfekt som forrett, men også som en luksuriøs rett på buffeten. For å lykkes ekstra med oppskrift, velg en ordentlig god riseddik, en olivenolje med litt gressaktig aroma og kvern en raus mengde rosépepper – da er du i mål.

Friskt, vakkert og superenkelt!

Ingredienser

Laksesashimi (4 porsjoner)

  • Laks, skindfri (af god kvalitet)
    400 g
  • Mirin
    0,75 dl
  • Japansk soyasaus
    0,75 dl
  • Riseddik
    0,75 dl
  • Rød grapefrukt
    1 stk
  • Reddik (i kuber)
    6 cm
  • Kaldpresset olivenolje
    0,75 dl
  • Rosépepper, nykvernet
    1 ts
  • Flaksalt
    0,5 ts
  • Sesamfrø med kimchi
    2 ts
  • Rød shisokarse (ev. sitronmelisse)
    1 eske

Slik gjør du

  • Bland mirin, soyasaus og riseddik til en dressing.

  • Filetér grapefrukten og skjær båtene i ca. 1 cm tykke biter. Skjær reddiken i små terninger, ca. 0,5 x 0,5 cm. Skjær laksen i ca. 0,5 cm tykke skiver.

  • Legg lakseskivene på et fat. Fordel grapefruktbitene og reddiken over. Ringle over dressingen og olivenoljen.

  • Smak til med nykvernet rosépepper og flaksalt. Topp med sesamfrø og shisokarse.

Relaterte produkter