Denne friske oppskriften på laksesashimi kommer du til å ville lage igjen og igjen. En vakker rett full av kontraster – syrlig, sprøtt, mykt og pepperaktig.
Laksesashimi passer perfekt som forrett, men også som en luksuriøs rett på buffeten. For å lykkes ekstra med oppskrift, velg en ordentlig god riseddik, en olivenolje med litt gressaktig aroma og kvern en raus mengde rosépepper – da er du i mål.
Friskt, vakkert og superenkelt!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
400 g laks, skinnfri ryggfilet (av høy kvalitet)
0,75 dl mirin
0,75 dl japansk soyasaus
0,75 dl riseddik
1 stk rød grapefrukt
6 cm reddik (i kuber)
0,75 dl kaldpresset olivenolje
1 ts nykvernet rosépepper
0,5 ts flaksalt
2 ts sesamfrø med kimchi
1 eske rød shisokarse (ev. sitronmelisse)
SLIK GJØR DU
Bland mirin, soyasaus og riseddik til en dressing.
Filetér grapefrukten og skjær båtene i ca. 1 cm tykke biter. Skjær reddiken i små terninger, ca. 0,5 x 0,5 cm. Skjær laksen i ca. 0,5 cm tykke skiver.
Legg lakseskivene på et fat. Fordel grapefruktbitene og reddiken over. Ringle over dressingen og olivenoljen.
Smak til med nykvernet rosépepper og flaksalt. Topp med sesamfrø og shisokarse.