Alle land har sine tradisjoner – og maten og matkulturen er alltid i fokus! Over hele verden samles man rundt middagsbordet, vi feirer, vi nyter og vi har minner fra smaker og dufter. Her har vi samlet inspirasjon og oppskrifter fra alle verdenshjørner. Ha en smakfull reise!

LAMMESTEK FRA ISLAND
Islandsk mat er mer enn bare tørket fisk og hai. Lammekjøttet er kjent for å være av ypperste kvalitet, mye takket være at islandske sauer beveger seg fritt i naturen. I Tobias Peturssons familie er lammestek en fast favoritt på søndager. Tilbehøret har variert noe opp igjennom årene, men familiens oppskrift på lammestek har alltid vært den samme..
Til oppskiften
PAELLA MIXTA FRA SPANIA
Paella Mixta på tradisjonelt vis! Med en deilig kombinasjon av kremet safranris, fersk sjømat, kylling og varm chorizo, tilbyr hobbykokken Robin Fajardo noen av Spanias beste smaker. Paella Mix tilberedes, kokes og serveres i en og samme panne.
Til oppskriften
TOMATKYLLING MED POLENTAPURÉ FRA BRASIL
Vil du lære å lage brasiliansk mat? Her er en duftende oppskrift med inspirasjon og smaker fra Sør-Brasil. Bak oppskriften står hobbykokk Marie Weidlich.
Til oppskriften
PUNJABI KADHI PAKORA FRA INDIA
Punjabi Kadhi Pakora er en vegetarrett som er veldig populær i Nord-India, hvor den tilberedes både hjemme og på restauranter. Her er hobbykokk Sumitas variant av retten. Oppskriften kan virke komplisert. Men hvis du måler opp og forbereder ingrediensene på forhånd, går resten av matlagingen som en lek.
Til oppskriften
IÇLI KOFTE – FRITYRSTEKTE KJØTTBOLLER FRA TYRKIA
Içli kofte er Tyrkias svar på kjøttboller. Her bruker du kjøttdeig og blander med bulgur og semolina som er vanlige ingredienser i tyrkisk mat. Bollene frityrstekes før servering, som gjør de ekstra sprø og velsmakende.
Til oppskriften
POLNETI PIPERKI – FYLT PAPRIKA FRA MAKEDONIA
Paprikaretter er populære på Balkanhalvøya – ikke minst i Nord-Makedonia. Hobbykokken Villiam Kotevski mener at de røde paprikaene gjør seg best fylt. Prøv hans familieoppskriften!
Til oppskriften