Paella Mixta på tradisjonelt vis! Med en deilig kombinasjon av kremet safranris, fersk sjømat, kylling og varm chorizo, tilbyr hobbykokken Robin Fajardo noen av Spanias beste smaker. Paella Mixta tilberedes, kokes og serveres i en og samme panne.
Få retter er så sterkt assosiert med spansk mat som paella. En safrankrydret risrett laget med sjømat, høns og/eller kylling og tradisjonelt servert i en stor panne – gjerne med et stykke hvitt brød. Den klassiske paellaen stemmer fra Valencia-regionen øst i Spania, hvor den går under navnet Paella Valenciana. Det er også herfra selve navnet paella kommer; fra det valencianske ordet for stekepannen som retten vanligvis tilberedes i.
I tillegg til Valencia-klassikeren finnes det en del andre, minst like populære varianter av paella. En slik er Paella Mixta, som er hobbykokken Robin Fajardos personlige favoritt. Et must å prøve!

ROBIN FAJARDO
Robin er født og oppvokst i Stockholm, men har sine røtter i Spania, nærmere bestemt i Granada og Palma de Mallorca. Han er utdannet musikalartist ved Ballettakademiet i Gøteborg og har jobbet noen år nå som restaurantsjef for karaokebaren Sing Sing.
Hvorfor Paella?
– Bestemoren min lagde ofte paella da jeg var yngre, så det er nok derfor. Hun bor i fjellene i Granada og pleide alltid å koke den i en stor stekepanne, over åpen ild. Jeg syntes det var så deilig hvordan søskenbarna mine og jeg samlet oss rundt det og spiste sammen.
ROBINS FAVORITTOPPSKRIFT
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Paella Mixta
2 fedd hvitløk
Baguette
2 kreps til pynt

FREMGANGSMÅTE
Global GOES GLOBALGlobal-kniven løfter matlagingen. Nå vil vi løfte «matmakerne». I vår nye oppskriftsserie "Global goes global" hyller vi hobbykokker fra forskjellige deler av verden ved å la dem lage sine favorittoppskrifter. Vil du prøve nye smaker og teknikker, og utfordre deg selv på kjøkkenet? Bli med oss på vår gastronomiske reise jorden rundt! |