INGREDIENSER
(4 porsjoner)
Kadhi (yoghurtgryte)
1 dl kikertmel
3,5 dl naturlig yoghurt, romtemperert
1 ts kashmiri (indisk chilipulver)
1 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
ca 1,5 liter vann
2 ss olje, helst sennepsolje
2 ts bukkehornkløver
2 ts karve
1 ts hing (indisk krydder)
1 liten gul løk, finhakket
1 grønn chili, finhakket
1 ss ingefær, hakket
1 ss hvitløk, hakket
1,5 ts salt
2 ss fersk koriander, hakket
Pakora (fritters)
2,5 dl kikertmel
1 liten gul løk, grovhakket
1 grønn chili, finhakket
0,5 dl fersk koriander, hakket
0,5 ts gurkemeie, finmalt
1 klype korianderfrø
1 klype ajovanfrø
1 klype kashmiri (indisk chilipulver)
0,5 ts amchur (mangopulver)
0,5 ts salt
2 ss yoghurt naturell, romtemperert
ca. 0,5 dl vann
2 klyper bakepulver
Frityrolje
Tadka (chiliolje)
1,5 ss olje, helst sennepsolje
1 krm spisskummenfrø
2-3 tørkede chilier
0,5 ts kashmiri (indisk chilipulver)
Til servering
Kokt ris
Fersk koriander