Dalelvs knivguide – Grønnsakskniven

Publisert av: Åsa Hendberg, 07.11.2022

Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.

For å kunne skjære grønnsaker og rotgrønnsaker med trygge, rette snitt, er en grønnsakskniv det beste valget. Kniven har et høyt blad med kort spiss, noe som betyr at en grønnsakskniv på 18 cm er på størrelse med en kokkekniv på 26 cm bortsett fra den fremre delen. Dette gir deg veldig god kontroll og styring på grønnsakskniven, noe som forenkler ved teknikker som julienne og brunoise.


 


Knivbladet på grønnsakskniven er avrundet, noe som gjør at den ruller godt på skjærebrettet. Når du hakker urter eller skjærer grønnsaker i skiver, er dette veldig praktisk. Høyden på bladet gir også kniven mye styrke, så den passer godt til faste rotgrønnsaker. Samtidig er den god til presisjonsarbeid som å kutte løk, da den korte spissen gir deg kontroll nok til ikke å skjære helt til roten.

...

Grønnsakskniver

For den som lager mat med mye grønnsaker, er dette superhelten i knivblokken. Grønnsakskniven er veldig allsidig og bør alltid inngå i en god knivsamling.

RELATERTE produkter