Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig og går gjennom hvilke ingredienser de passer for.
For å kunne skjære grønnsaker og rotgrønnsaker med trygge, rette snitt, er en grønnsakskniv det beste valget. Kniven har et høyt blad med kort spiss, noe som betyr at en grønnsakskniv på 18 cm er på størrelse med en kokkekniv på 26 cm bortsett fra den fremre delen. Dette gir deg veldig god kontroll og styring på grønnsakskniven, noe som forenkler ved teknikker som julienne og brunoise.
Knivbladet på grønnsakskniven er avrundet, noe som gjør at den ruller godt på skjærebrettet. Når du hakker urter eller skjærer grønnsaker i skiver, er dette veldig praktisk. Høyden på bladet gir også kniven mye styrke, så den passer godt til faste rotgrønnsaker. Samtidig er den god til presisjonsarbeid som å kutte løk, da den korte spissen gir deg kontroll nok til ikke å skjære helt til roten.
Grønnsakskniver
For den som lager mat med mye grønnsaker, er dette superhelten i knivblokken. Grønnsakskniven er veldig allsidig og bør alltid inngå i en god knivsamling.
I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.