Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser i knivguiden hvordan man bruker forskjellige modeller riktig, og går gjennom hvilke råvarer de passer for.
Den minste kniven i samlingen din er ofte rotkniven. Kniven varierer i størrelse fra 6 til 10 cm og har et rett blad med en ganske rett kant. Selv om rotkniven er den minste, kan den brukes til det meste, og den er en favoritt blant mange nettopp på grunn av sin allsidighet. Den skarpe spissen gjør at du enkelt kan håndtere selv de minste råvarene med stor presisjon.
Rotkniven er veldig god å skrelle løk med, da du lett kan få et godt grep og kan kvitte deg med det ytre laget. I tillegg er den perfekt å hakke hvitløksfedd med. Også tournerkniven, som har en avrundet kant, er en rotekniv. Med den kan du enkelt skrelle og kutte runde grønnsaker og frukt, som lime og poteter.
Rotkniver
Det er ikke uvanlig at en rotkniv blir ekstremt populær og ofte tas i bruk når den kjøpes til samlingen. Spesielt om sommeren er den perfekt for å forberede friske bær som jordbær og stikkelsbær!
I Dalelvs knivguide deler den proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sine beste knivtips. Her snakker han om fileteringskniven, om dens bruksområder og vedlikehold.
For den som lager mye vegetarmat, er grønnsakskniven en ekte superhelt i knivblokken. Her viser Øyvind Bøe Dalelv deg hvordan du får mest mulig ut av kniven din.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.