Global Classic, Global Ukon, Global Sai og Global Ni – hva er forskjellen mellom Global sine forskjellige knivserier? Her er egenskapene som gjør at knivene skiller seg fra hverandre.
År 1985 fikk designer Komin Yamada i oppdrag å utvikle en helt ny japansk kokkekniv. Kniven skulle være skarp, balansert, pen og slitesterk – alt for å oppfylle proffkokkenes strenge krav. Resultatet ble kokkekniven Global G-2. I dag finnes denne kniven i så godt som alle restaurantkjøkken og i de mange hjem. Global har vokst til å bli et av verdens mest ikoniske og populære knivmerke. Siden den første Globalkniven ble lansert i 1985, er flere enn hundre nye modeller lagt til i sortimentet.
Globals kniver deles nå inn i fire serier: Global Classic, Global Ukon, Global Sai og Global Ni. Komin Yamada står bak designet av alle seriene.
GLOBAL KNIVSERIER
Global
Global, eller Global Classic, er den bredeste og mest berømte Global-serien. Serien omfatter en rekke skarpe knivmodeller, alt fra kjøttøkser til bøyelige filetkniver, grønnsakskniver og små skallkniver. Knivene er laget av ett lag stål og kan gjenkjennes på skaftet med svarte prikker. Skaftet er hult og fylles med havsand for å få perfekt balanse.
LES MER
Global Ukon
Global Ukon ble lansert i 2016 og er den minste serien fra Global. Ukon-serien er laget av Globals egen stålblanding, Cromova 18. Global Ukon er den minste knivserien med ergonomisk håndtak tilpasset høyre og venstrehendte. Global Ukon utmerker seg med et tyngre blad og en enda skarpere egg.
Les mer
Global Sai
Global Sai ble lansert i 2012. Knivene i serien er bygget opp av tre lag stål. Fundamentet er den samme sterke stålblandingen som Global Classic, mens de to ytre lagene er laget av et mykere stål. Det gir knivene en rustbestandig overflate i kombinasjon med en ekstremt hard egg. Knivbladet har også en hamret finish, noe som betyr at ingen av knivene er like.
LES MER
Global Ni
Global Ni er tilskuddet som ble lansert i 2016. Ni-knivene er, akkurat som knivene i Globals klassiske serie, laget av ett lag stål. Siden knivbladet på NI serien er litt tykkere enn i Classic serien har Global valgt å tilføre et ekstra produksjonssteg i slipingen, noe som gir en uovertruffen skarp knivegg. Skaftet har også fått et løft, med forbedret grep og et stilig, lyst design.
LES MER