Er knivene dine sløve? Få finslipt ferdighetene dine med Øyvind Bøe Dalelvs slipetips – og knivene blir som nye.
Kokkens viktigeste verktøy er skarpe kniver. Den enkleste måten å vedlikeholde skarpheten på kniven er å bruke et skjerpeverktøy, som kan være en skjerpestav eller en enkel knivsliper. Men hvis kniven har blitt virkelig sløv, eller har fått skader på eggen, må du slipe for å få frem en ny råegg. Dette kan gjøres med en manuell knivsliper med 3 hjul eller ved hjelp av en klassisk slipestein med ulike grovheter.
Lær å slipe riktig - og gi kniven evig liv.
KNIVSLIPER
Skjerpe kniven på 30 sekunder? Med Globals praktiske knivsliper er det fullt mulig. I denne videoen viser Øyvind Bøe Dalelv deg hvordan du gjør det.
LES MER
SKJERPESTAV
Hold din Globalkniv skarp over tid. Dra kniven noen ganger over en skjerpestav, en gang i måneden eller oftere. Enkelt vedlikehold.
SLIPESTEIN
Slip som en proff – bruk slipestein! Med riktig teknikk kan du gjenopprette skarpheten selv på den sløveste kniven i skuffen.