Begynner kniven din å bli sløv? Her viser prof kokken Øyvind Bøe Dalelv hvordan du raskt får slipt kniven din ved hjelp av en keramisk slipestav.
Kniven er et redskap som brukes mest på kjøkkenet. Derfor er det viktig at du tar godt vare på kniven din. Hvis kniven har blitt veldig sløv kan det hende du må slipe den på nytt med en manuell knivsliper med 3 hjul eller slipesteiner i ulike grovheter, men vanligvis er noen drag med kniven over en slipestav nok til å få den skarp igjen.
Se videoen eller følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du bruker Globals slipestav.
DIAMANT SLIPESTAV
Global har både keramiske og diamant slipestaver. Diamantslipestaven er grovere i modellen og anvendes, ved behov, før den keramiske slipestaven. Den fjerner mer stål og sliper fram en ny egg.
KERAMISK SLIPESTAV
Hvis du bare vil slipe kniven, er det nok å bruke en keramisk slipestav. Den er perfekt egnet for daglig vedlikehold.
RETT VINKEL
Det er viktig å holde kniven i rett vinkel når du sliper. Global og andre japanske kniver har en vinkel på mellom 10 og 15 grader. Den enkleste måten å finne vinkelen på er å legge tommelen på knivryggen og deretter lene kanten og tommelen mot staven.
STØDIG HÅND
Slip kniven ved å dra den langs hele eggen på begge sider av staven. Det trenger ikke gå fort, heller langsomme og sikre drag. Unngå raske og ustødige drag for egen sikkerhet.
Vil du vite mer om kokkekniven? Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser deg hvordan du bruker kniven riktig og går gjennom hvilke ingredienser den passer for.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.