Har kniven din blitt sløv? Globals knivsliper med to hjul gjør den skarp igjen på rekordtid. Her viser superkokken Øyvind Bøe Dalelv hvordan knivsliperen fungerer.
Ingenting ødelegger gleden av å lage mat så raskt som en sløv kjøkkenkniv. Ta vare på kniven din ved å slipe den med jevne mellomrom. Om kniven har blitt ordentlig sløv, kan det være på tide å slipe den med slipestein, men om du bare vil friske opp skarpheten, er en enkel knivsliper det beste alternativet.
Se videoen eller følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du bruker Globals knivsliper.
FORSKJELLIGE SLIPEHJUL
Globals knivsliper har slipehjul i to ulike grovheter: en middels grov (240 i kornstørrelse) og en fin (600 i kornstørrelse).
FYLL MED VATTEN
Før du begynner slipingen må du fylle på vann. Det gjør at hjulene blir rene og forhindrer kniven i å gå varm under sliping.
RETT VINKEL
Du behøver ikke å tenke på vinkel når du sliper kniven. Slipehjulene er laget for Global, og andre japanske kniver, som har en slipevinkel på 10-15 grader.
SLIPING
Slip kniven ved å dra bladet gjennom de to slipehjulene. Begynn med sju til ti lette drag i det middels grove hjulet og avslutt med like mange drag i det fine for best resultat.
Vil du vite mer om kokkekniven? Øyvind Bøe Dalelv, en av Norges beste kokker, viser deg hvordan du bruker kniven riktig og går gjennom hvilke ingredienser den passer for.
Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, vær oppdatert til en nyere versjon for å få den beste opplevelsen fra nettstedet vårt. Vi anbefaler Google Chrome-nettleseren
Last ned Google Chrome
Cookies på siden
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (informasjonskapsler) for statistikk, tilpasset innhold og annonser.
Du kan alltid slette lagrede informasjonskapsler gjennom de avanserte innstillingene i nettleseren din.