Dalelvs slipeskole – Knivsliper

Publisert av: Åsa Hendberg, 13.03.2023



Har kniven din blitt sløv? Globals knivsliper med to hjul gjør den skarp igjen på rekordtid. Her viser superkokken Øyvind Bøe Dalelv hvordan knivsliperen fungerer.


Ingenting ødelegger gleden av å lage mat så raskt som en sløv kjøkkenkniv. Ta vare på kniven din ved å slipe den med jevne mellomrom. Om kniven har blitt ordentlig sløv, kan det være på tide å slipe den med slipestein, men om du bare vil friske opp skarpheten, er en enkel knivsliper det beste alternativet. 

Se videoen eller følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du bruker Globals knivsliper.

...

FORSKJELLIGE SLIPEHJUL

Globals knivsliper har slipehjul i to ulike grovheter: en middels grov (240 i kornstørrelse) og en fin (600 i kornstørrelse). 

...

FYLL MED VATTEN

Før du begynner slipingen må du fylle på vann. Det gjør at hjulene blir rene og forhindrer kniven i å gå varm under sliping.

...

RETT VINKEL

Du behøver ikke å tenke på vinkel når du sliper kniven. Slipehjulene er laget for Global, og andre japanske kniver, som har en slipevinkel på 10-15 grader.

...

SLIPING

Slip kniven ved å dra bladet gjennom de to slipehjulene. Begynn med sju til ti lette drag i det middels grove hjulet og avslutt med like mange drag i det fine for best resultat.

RELATERTE produkter