Har kniven din blitt sløv? Globals knivsliper med to hjul gjør den skarp igjen på rekordtid. Her viser superkokken Øyvind Bøe Dalelv hvordan knivsliperen fungerer.
Ingenting ødelegger gleden av å lage mat så raskt som en sløv kjøkkenkniv. Ta vare på kniven din ved å slipe den med jevne mellomrom. Om kniven har blitt ordentlig sløv, kan det være på tide å slipe den med slipestein, men om du bare vil friske opp skarpheten, er en enkel knivsliper det beste alternativet.
Se videoen eller følg trinnene nedenfor for å lære hvordan du bruker Globals knivsliper.

FORSKJELLIGE SLIPEHJUL
Globals knivsliper har slipehjul i to ulike grovheter: en middels grov (240 i kornstørrelse) og en fin (600 i kornstørrelse).

FYLL MED VATTEN
Før du begynner slipingen må du fylle på vann. Det gjør at hjulene blir rene og forhindrer kniven i å gå varm under sliping.

RETT VINKEL
Du behøver ikke å tenke på vinkel når du sliper kniven. Slipehjulene er laget for Global, og andre japanske kniver, som har en slipevinkel på 10-15 grader.

SLIPING
Slip kniven ved å dra bladet gjennom de to slipehjulene. Begynn med sju til ti lette drag i det middels grove hjulet og avslutt med like mange drag i det fine for best resultat.