Potetkake à la Janssons fristelse

Publisert av: Hanna Høiness, 03.12.2024

Noe mellom en potetkake og en Janssons med overraskende smaker. Proffkokk Sebastian Gibrands variant på denne svenske tradisjonsretten vil imponere på buffeten.

Med smakene av potet og ansjos har Janssons fristelse blitt en favoritt blant svenske matklassikere. Sebastian Gibrand har gitt den tradisjonelle gratengen en spennende vri med denne smakfulle potetkaken. Perfekt som en del av julebuffeten, på påskebordet, eller til servering under en mingling. 

Like god som genial!

INGREDIENSER

(4 porsjoner)
5 stk kokefaste poteter
Smør
Salt og pepper


Rømme med ansjos
1 dl rømme
2 ts ansjoslake

Tilbehør
2 små røde løk
4 ansjosfileter
1 ss gressløk, finskåret
Løkblomster
Dillkvister

...

SLIK GJØR DU

Skrell og riv potetene. Klem ut væsken. Smelt smøret i en stekepanne. Form potetene til en kake og stek den i ca. 3–4 minutter, eller til den blir gyllen og sprø i kantene. Vend og stek på den andre siden. Krydre med salt og pepper.

Ha rømmen i et kaffefilter. La den renne av i kjøleskapet over natten, eller i et par timer. Smaksett rømmen med ansjoslake.

Skrell og skjær løken i tynne skiver med mandolin. Pynt potetkaken med løkskiver, ansjos, dill, gressløk og blomster.

RELATERTE produkter