Tarte flambée med poteter og løyrom

Publisert av: Lena Unger, 31.12.2020

Tarte flambée er en fransk versjon av pizza, med sprø, ugjæret bunn. Prøv Sebastian Gibrands deilige oppskrift! Her har klassiske pålegg som skinke og gul løk måttet vike for luksuriøs løyrom, kokte poteter og dill.

Ingredienser

(4 porsjoner)
 
Deig
5,5 dl hvetemel
2 krm salt
2 dl vann
3 ss olivenolje
 
Topping
3 dl crème fraiche
4 kokte poteter
4 dl ost
 
Til garnering
100 g løyrom
8 røde stekeløk
1 bunt dill
1 bunt gressløk
1 sitron
1 ss salt
1 ss sukker
Sort pepper
Olivenolje
Flaksalt

Slik går du frem

Sett ovnen på 250 grader, med varmluft. Kna ingrediensene til deigen i 5 minutter. Dekk til og la hvile i minst 1 time.

Skjær løken og de kokte potetene i skiver på mandolinen. Skjær sitronen tynt og dryss salt og sukker over. La trekke.

Del deigen i fire deler og kjevle den tynt ut. Smør creme fraiche på bunnen. Dekk med poteter og ost. Stek i ovnen til den er gyllen.

Ta ut og legg på rødløk, løyrom, saltet sitron og urter. Avslutt med olivenolje og nykvernet svart pepper.

RELATERTE produkter