Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler. Inviter til en taco med koreansk vri!
I denne oppskriften er tortillalefsene fylt med grillet entrecôte, sprø kimchi, chilimajones, vårløk og sesamfrø. En helt magisk smakskombo!
INGREDIENSER
Koreansk taco
(4 porsjoner)
400 g entrecôte
1⁄2 dl soya
1 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts sesamolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
Chilimajones
1,5 dl majones
1 ss gochujang (fermentert chilipaste)
2 ts riseddik
1⁄2 ts sesamolje
Til servering
12 hvetetortillas
hjertesalat
kimchi
vårløk
sesamfrø
SLIK GJØR DU
Lag en marinade ved å blande soya, eddik, sukker, olje, hvitløk og ingefær. Legg entrecôten i marinaden og la den marinere i minst 30 minutter, helst over natten i kjøleskapet.
Bland sammen alle ingrediensene til chilimajonesen.
Grill entrecôten på grill eller i forvarmet grillpanne med rapsolje i noen minutter på hver side for medium rare. Når kjøttet er ferdigstekt, la det hvile på et skjærebrett i minimum 5 minutter. Skjær entrecôten i centimetertykke skiver med en trancherkniv.
Strimle salaten og skjær vårløken i tynne skiver. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne i 30 sekunder på hver side.
Sett sammen tacoen med chilimajones i bunnen, deretter salat, kjøtt og kimchi. Avslutt med vårløk og sesamfrø.
Kimchi
Kimchi er en klassisk koreansk siderett som passer perfekt som tilbehør til grillmaten. Her deler kjøkkensjef Jennie Walldén sin beste oppskrift.
Til oppskriften