Koreansk taco

Publisert av: Hanna Høiness, 12.02.2025

Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.

Klar til lidt fredagshygge? Byd på tacos med et koreansk twist. I denne opskrift er tortillaerne fyldt med gode ting som grillet entrecote, sprød kimchi, chilimayonnaise, salatløg og sesamfrø. En helt magisk smagskombination!

Ingredienser

Koreansk taco (4 porsjoner)

  • Entrecôte
    400 g
  • Soya
    0,5 dl
  • Riseddik
    1 ss
  • Sukker
    1 ss
  • Sesamolje
    1 ts
  • Hvitløk, finhakket
    2 fedd
  • Ingefær, finhakket
    1 ss

Chilimajones

  • Majones
    1,5 dl
  • Gochujang (fermentert chilipaste)
    1 ss
  • Riseddik
    2 ts
  • Sesamolje
    0,5 ts

Til servering

  • Hvetetortillas
    12
  • Hjertesalat
  • Kimchi
  • Vårløk
  • Sesamfrø

Slik gjør du

  • Lag en marinade ved å blande soya, eddik, sukker, olje, hvitløk og ingefær. Legg entrecôten i marinaden og la den marinere i minst 30 minutter, helst over natten i kjøleskapet.

  • Bland sammen alle ingrediensene til chilimajonesen.

  • Grill entrecôten på grill eller i forvarmet grillpanne med rapsolje i noen minutter på hver side for medium rare. Når kjøttet er ferdigstekt, la det hvile på et skjærebrett i minimum 5 minutter. Skjær entrecôten i centimetertykke skiver med en trancherkni

  • Strimle salaten og skjær vårløken i tynne skiver. Varm tortillalefsene i en tørr stekepanne i 30 sekunder på hver side.

  • Sett sammen tacoen med chilimajones i bunnen, deretter salat, kjøtt og kimchi. Avslutt med vårløk og sesamfrø.

Kimchi

Kimchi er en klassisk koreansk siderett som passer perfekt som tilbehør til grillmaten. Her deler kjøkkensjef Jennie Walldén sin beste oppskrift.

RELATERte produkter