Bao buns – det myke, dampede brødet! Prøv vår oppskrift på dampede baobrød med stekt hoisinkylling, syltet agurk og soyamajones.
Bao buns er en populær rett fra det asiatiske kjøkkenet. Dette myke, dampede brød kan fylles med alt fra sideflesk til tunfisk og sopp. I denne oppskriften er sprø kylling, syltet agurk og soyamajones i fokus. Dette er en perfekt rett å servere gjester som lett blir en favoritt – igjen og igjen.
Den nye fredagsfavoritten?
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
1 pk kyllinglårfilet (500 g)
Olivenolje
Hoisinsaus
1 stk gulrot
1 stk agurk
2 ss risvineddik
1 klype sukker
1 klype salt
1 dl majones
1 ss japansk soyasaus
1 pk baobrød
1 bunt koriander, hakket
Slik gjør du
Skjær agurken i tynne strimler. Bland eddik, sukker og salt i en skål. Tilsett agurken. Sett til side i 10–15 minutter. Rør av og til.
Riv gulroten i tynne strimler med en potetskreller.
Bland soyasaus og majones i en skål.
Varm opp olje i en stekepanne. Stek kyllingen. Tilsett hoisinsausen og rør godt. Legg kyllingen på et skjærebrett og la den hvile før du skjærer den opp.
Legg baobrødene på en tallerken sammen med en liten skvett vann. Dekk med plastfolie eller en ildfast form. Varm dem i mikrobølgeovnen i ca. 1 min. på høyeste effekt. Sett til side.
Fjern plastfolien fra baobrødene og del dem forsiktig i to. Smør soyamajones på hver bolle. Fyll dem så med revet gulrot, syltet agurk, kyllingskiver og hakket koriander. Nyt!