Tartar de Fuet er en spansk variant av biff tartar, der storfekjøttet erstattes med den spanske, lufttørkede salamien fuet. En utrolig smakfull og enkel rett å lage. Serveres som forrett eller smårett – gjerne sammen med godt brød eller sprø crostini.
Ingredienser
(1 stor porsjon)
Tartar de fuet
170 g fuet
½ rødløk
1 ss kapers
3–4 cornichons
1 eggeplomme
1 ts dijonsennep
2 ss olivenolje
Noen dråper Tabasco
Salt og pepper
Ristet brød eller crostini til servering
Slik gjør du
Fjern skinnet på salamien. Hakk den i små biter.
Bland sammen eggeplomme, dijonsennep, olivenolje og noen dråper Tabasco. Finhakk rødløk, kapers og franske cornichons og tilsett blandingen.
Tilsett salamien og bland godt sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer Tabasco etter ønske.
Anrett på tallerkener, gjerne med hjelp av en rund form.
Ringle over litt ekstra olivenolje. Server sammen med stekt brød eller crostini.