Tartar de Fuet

Publisert av: Hanna Høiness, 10.04.2025

Tartar de Fuet er en spansk variant av biff tartar, der storfekjøttet erstattes med den spanske, lufttørkede salamien fuet. En utrolig smakfull og enkel rett å lage. Serveres som forrett eller smårett – gjerne sammen med godt brød eller sprø crostini.

Ingredienser

Tartar de Fuet (1 stor porsjon)

  • Fuet
    170 g
  • Rødløk
    0,5 stk
  • Kapers
    1 ss
  • Cornichons
    3–4 stk
  • Eggeplomme
    1 stk
  • Dijonsennep
    1 ts
  • Olivenolie
    2 ss
  • Tabasco
    noen dråper
  • Salt og pepper
  • Ristet brød eller crostini, til servering

Slik gjør du

  • Fjern skinnet på salamien. Hakk den i små biter.

  • Bland sammen eggeplomme, dijonsennep, olivenolje og noen dråper Tabasco. Finhakk rødløk, kapers og franske cornichons og tilsett blandingen.

  • Tilsett salamien og bland godt sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer Tabasco etter ønske.

  • Anrett på tallerkener, gjerne med hjelp av en rund form.

  • Ringle over litt ekstra olivenolje. Server sammen med stekt brød eller crostini.

Relaterte produkter