Louise Johansson deler denne vakre sashimiretten som serveres som en rose. Perfekt for Valentines ... eller når du vil gi noen en ekstra kjærlighetsboost!
"En rask og elegant smaksbombe til forrett," beskriver proffkokken Louise Johansson sin rose med hiramasa, blodgrapefrukt, agurk og reddik. Hiramasa er en fet fisk som er nært beslektet med makrell og passer utmerket til denne typen sashimiretter. Finner du den ikke i fiskedisken? Da fungerer kamskjell like bra.
Ikke glem å krydre med ekstra mye kjærlighet!
INGREDIENSER
Hiramasa-rose
(4 porsjoner)
300 g hiramasa
5 dl vann
3 ss salt
1 stk grapefrukt
150 g reddik
0,5 stk agurk
0,5 bunt erteskudd
Misomajones
2 eggeplommer
1 ss lys misopasta
2 ts sitronsaft
0,5 ts salt
2 dl nøytral rapsolje
Grapeponzu
0,5 dl lys japansk soyasaus
0,5 dl risvin
2 ss grapefruktjuice

SLIK GJØR DU
Hiramasa-rose
Løs opp vann og salt i en saltlake. Fjern skinnet på hiramasan og legg den i saltlaken i ca. 20 minutter. Ta den opp og la den renne av på kjøkkenpapir. Skjær fisken i 5 mm tykke skiver.
Skrell grapefrukten og skjær ut båtene. Press og spar saften fra innmaten til ponzu-sausen.
Skjær reddiken i tynne skiver med mandolin og legg i kaldt vann. Skjær agurken i tynne skiver med mandolin.
Ta frem en fjøl. Legg reddik, hiramasa og agurk lagvis i 4 lengder på ca. 15 centimeter. Rull sammen til en rose.
Misomajones
Miks eggeplommer, misopasta, sitronsaft og salt. Tilsett olje, litt om gangen, og fortsett å mikse til majonesen har riktig konsistens.
Grapeponzu
Bland alle ingrediensene til en ponzusaus.
Servering
Legg en skje misomajones i bunnen på tallerkenen. Legg grapefruktstykker rundt og plasser rosen i midten. Pynt med erteskudd. Avslutt med å helle over ponzusaus.