Skogens og havets gull – på samme tallerken. Værsågod, her er oppskriften på høstens mest luksuriøse forrett.
La kantarellene leve opp til sin status som skogens gull. På denne toasten får soppen selskap av deilig løyrom, crème fraîche og dill. Om du vil gjøre det enda mer luksuriøst, sprett champagnen og finn frem bobleglassene!
INGREDIENSER
(4 porsjoner)
4 skiver lyst brød
200 gr kantareller, ferske
100 gr løyrom
1 dl crème fraîche
1 potte dill
Smør, til steking
Salt
Pepper
SLIK GJØR DU
Skjære ut fire runde skiver av brødet. Smør smør på begge sider av brødet og stek dem gyllenbrune i smøret.
Rens kantarellene. Stek dem til all væske har fordampet og soppen er lett sprø, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ved servering, legg soppen på brødet. Topp med en klatt crème fraîche og løyrom, og pynt med litt dill.
Perfekt med champagne. Bon appétit!