Grillede jordbær med brente bringebær og vaniljekrem

Publisert av: Hanna Høiness, 05.06.2025

Forvandle sommerens søte bær til en uimotståelig dessert – perfekt som avslutning på grillmiddagen.

Sett prikken over i-en på sommerkvelden med en uforglemmelig avslutning! Grillede jordbær med brente bringebær på en lett vaniljekrem – byr på en nydelig balanse av sødme, syrlighet og røyksmak, signert vår danske proffkokk Rebecca Siri.

Oppdag en ny dimensjon med grillede bær!

Ingredienser

  • Jordbær
    1 kg
  • Rosmarin
    1 bunt
  • Bringebær
    500 g
  • Mynte
    1 potte
  • Crème fraiche
    500 g
  • Vaniljestang
    1 stk
  • Sukker
    200 g
  • Spiselige blomster (valgfritt)

Slik gjør du

  • Skyll alle jordbærene. Del halvparten i båter. Grill resten i en ildfast form eller i en panne sammen med sukker, rosmarin og litt vann.

  • Brenn bringebærene med en gassbrenner.

  • Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland vaniljefrøene med crème fraîche og sukker.

  • Ved servering: Start med vaniljekremen i bunnen av tallerkenen. Legg på de grillede jordbærene, deretter de ferske, og topp med brente bringebær. Pynt med mynte og gjerne noen spiselige blomster.

Relaterte produkter