Nudler med wokede grønnsaker & sopp

Publisert av: Hanna Høiness, 25.01.2024

Få liv i grønnsakene og ta vare på de halvfulle boksene i kjøleskapet! Her er en supergod nudelrett laget av restene fra kjøleskapet.

De fleste råvarene blir kjedelige etter å ha ligget en stund i kjøleskapet. En enkel måte å gjenopplive gamle grønnsaker på er å steke dem i en wok. Hvis du i tillegg har litt nudler og noen bokser med asiatiske sauser i huset, kan du enkelt lage en herlig nudelrett av restene.

Redd restene!

INGREDIENSER

(2 porsjoner)
150 g nudler (helst ramen eller soba)
0,5 brokkoli
0,5 romansalat
6 sjampinjonger
0,5 chili, finhakket
3–5 cm ingefær, finhakket
2 dl utblandet kyllingkraft (evt. grønnsakskraft)
1 dl japansk soyasaus
1 dl teriyakisaus
2 ss riseddik
Olje
Litt limejuice

Topping
Sesamfrø
Vårløk
Fersk koriander
Kokt egg

 

...

SLIK GJØR DU

Skrell egget og legg det i en bolle med soyasaus.

Skjær sopp og grønnsaker i mindre biter. Varm opp olje i en belagt wokpanne. Stek soppen, brokkoli og salaten hver for seg til bitene har en jevn stekeskorpe. Sett til side.

Surr ingefær og chili i olje. Tilsett soyasausen fra eggbollen sammen med kyllingkraft, riseddik og teriyakisaus. La buljongen koke sammen. Smak eventuelt til med litt limejuice.

Varm grønnsakene i buljongen. Kok nudlene i en separat kjele.

Legg nudlene i bunnen av to dype tallerkener. Tilsett buljongen og grønnsakene. Topp med sesamfrø og strimlet vårløk. Del egget i to og legg en halvdel i hver bolle. Avslutt med noen kvister koriander.

RELATERADE produkter