Pimp opp hamburgeren, pizzaen eller grillmiddagen med litt karamellisert løk. En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken.
Å lage karamellisert løk er enkelt, men det tar litt tid. Husk, det er først når løken er stekt at selve karamelliseringsprosessen begynner. Væsken fordamper, sukkeret i løken omdannes til karamell, og en dyp og deilig løksmak kommer frem.
INGREDIENSER
5 stk gule løk
3 ss sherryeddik
50 g smør
1 kvist timian
1 ss lys sirup
1 ss rapsolje
Pepper
Salt
SLIK GJØR DU
Skrell og hakk løken. Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. La løken surre under omrøring. Tilsett sherryeddik, sirup og timian. La sherryen redusere, og tilsett deretter smøret. Fortsett å steke under omrøring til løken har fått en jevn, gyllenbrun farge. Smak til med salt og pepper.