Karamellisert løk

Publisert av: Hanna Høiness, 16.01.2025

 

Pimp opp hamburgeren, pizzaen eller grillmiddagen med litt karamellisert løk. En fantastisk måte å fremheve sødme – og runde av den skarpe smaken i løken.

Å lage karamellisert løk er enkelt, men det tar litt tid. Husk, det er først når løken er stekt at selve karamelliseringsprosessen begynner. Væsken fordamper, sukkeret i løken omdannes til karamell, og en dyp og deilig løksmak kommer frem. 

INGREDIENSER

5 stk gule løk
3 ss sherryeddik
50 g smør
1 kvist timian
1 ss lys sirup
1 ss rapsolje
Pepper
Salt

...

SLIK GJØR DU

Skrell og hakk løken. Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. La løken surre under omrøring. Tilsett sherryeddik, sirup og timian. La sherryen redusere, og tilsett deretter smøret. Fortsett å steke under omrøring til løken har fått en jevn, gyllenbrun farge. Smak til med salt og pepper. 

RELATERTE produkter