
Denne suppen lysner opp høstmørket med både friskhet og livlig farge. Den knallgode kombinasjonen av gresskar og miso er noe som bare må oppleves.
Ingredienser
Gresskarsuppe (4 porsjoner)
- Gresskar eller flaskegresskar1 kg
- Søtpotet0,5 kg
- Hvitløk4 fedd
- Olivenolje3 ss
- Sjalottløk, finhakket1 st
- Ingefær, revet2 ts
- Hvit miso3–4 ss
- Grønnsaksbuljong1,5 l
- Vårløk, hakket2 ss
- shichimi togarashi eller chiliflak0,5 ts
- Salt og pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 230 grader. Skjær gresskaret i biter på 5 cm, og skrap ut kjernen. Skrell søtpotetene, og skjær dem i biter på 5 cm.
Legg gresskar, søtpotet og hvitløksfedd i en ildfast form. Drypp over 2 spiseskjeer olivenolje, og strø på salt og pepper.
Bak i ovnen til gresskar- og søtpotetetbitene er myke, ca. 30 minutter. Vend bitene etter 15 minutter. La alt avkjøle seg, og skrell gresskarbitene.
Varm opp 1 ss olivenolje i en stor gryte på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær, og brun til de er myke. Tilsett miso og grønnsaksbuljong, og rør om til misopasten har løst seg opp.
Tilsett gresskar og søtpotet, og la det trekke i 15 minutter. Suppen skal trekke, ikke koke.
I mellomtiden rister du gresskarfrøene i en tørr panne i 3–4 minutter, før du setter dem til siden.
Bruk en stavmikser og kjør suppen jevn. Eventuelt kan du gjøre det i flere omganger i en blender eller kjøkkenmaskin.
Topp med vårløk, litt shichimi togarashi og ristede gresskarfrø.
Relaterte produkter
Les også

Koreansk taco
Koreansk eller meksikansk - hvorfor velge når du kan få begge deler? Her møtes de to kjøkkenene i en kryddersterk tacooppskrift.

Soppguiden – 5 gode matsopper for nybegynnere
Høstsesong er soppsesong! Her er tips om fem gode matsopper med tilhørende oppskrifter og tips til utstyr.

Rustikk lammegryte
En smakfull lammegryte med pancetta, sopp og rødvin. Her får gryten småkoke lenge, slik at kjøttet blir så mørt at det nesten faller fra hverandre – perfekt å servere på en kjølig høstkveld!