Frida Ronge kombinerer nordiske ingredienser med smaker og teknikker fra Japan når hun skaper sine retter. Her lager Frida sin favorittrett, okonomiyaki – en pannekake med blant annet kål, som er en svært populær street food-rett i Japan.
Ingredienser
Okonomiyaki
(4 porsjoner)
500 g frosne reker med skall, opptint
2 ss sesamfrø
8 egg
2 dl hvetemel
2 ss japansk soyasaus
2 ts sesamolje
0,5 ts salt
0,5 ts sort pepper
200 g hvitkål
2 vårløk
200 g shiitakesopp
3 ss tonkatsusaus eller hoisinsaus
2 ark nori
1 dl bonitoflak
Nøytral olje til steking
Dipsaus
3 dl majones
1 ss sriracha eller annen sterk chilisaus
SLIK GJØR DU
Tin rekene. Fjern skallet og grovhakk dem. Strimle hvitkålen så tynt du kan. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel. Finhakk vårløken, selv den grønne delen. Skjær shiitakesoppen i skiver eller biter.
Visp egg, mel, soyasaus, sesamolje og salt til en jevn røre. Mulig du må tilsette litt vann eller melk for å få riktig konsistens. Røren skal være omtrent som en vanlig pannekakerøre. Rør hvitkål og halvparten av vårløken inn i røren.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne på middels varme til de har fått en fin farge. Rør om med en tresleiv.
Bland dipsausen bestående av majones og sriracha.
Varm opp rikelig med olje i en non-stick stekepanne og stek shiitakesoppen til den får farge. I mellomtiden kan du klippe noriarkene i tynne strimler og legge dem til side. Hell en del av pannekakerøren i stekepannen over soppen. Strø deretter over sesamfrø. Når du har fått en gyllenbrun stekeskorpe på begge sider av pannekaken, kan du legge den til siden. Topp okonomiyakien med dipsaus, tonkatsusaus, reker, sesamfrø og vårløk. Avslutt med strimlet nori og bonitoflak.