Stekt entrecôte med sjysaus

Publisert av: Lena Unger, 21.12.2023

Foto: Matilda Lindeblad

Å steke en perfekt entrecôte er ikke lett. Men hvis du klarer det, vil du imponere ved middagsbordet. Følg mesterkokken Filip Poons oppskrift for å lykkes!

Entrecôte er en populær kjøttbit som, når den tilberedes riktig, blir utrolig mør og smaksrik. Trikset for å lykkes med entrecôte er å steke på høy varme i kort tid. Deretter skal du la kjøttet hvile før du skjærer det opp – og selvfølgelig servere det med nøye utvalgte tilbehør.

Filip Poon gir deg sin beste oppskrift!

INGREDIENSER

Stekt entrecôte
(2 porsjoner)

2 biter entrecôte, ca. 3–4 cm tykke
rapsolje
2 ss smør
2 fedd hvitløk
5 kvister fersk timian

Tomatsalsa
2 tomater, grovt ternede
0,5 rødløk, tynne skiver
2 ss hakket persille
4 ss olivenolje
salt og pepper
0,5 ts sukker
1 ts sherryeddik

Stekte haricot verts
1 neve franske bønner
rapsolje, til steking

Sjysaus
2 dl vann
1,5 ss kalvefond
pepper
1 ts sherryeddik/rødvinseddik
kraft fra entrecôten
litt væske fra tomatsalsaen

...

SLIK GJØR DU

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og sett det til side. Bland alle ingrediensene til tomatsalsaen i en bolle.

Stek franske bønner i litt rapsolje på høy varme. Dryss med salt og pepper.

Olje inn og salt entrecôten. Stek på høy varme, ca. 3 minutter på hver side. Tilsett smør, hvitløk og timian i pannen når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Pepper gjerne samtidig. Øs kjøttet med smøret den siste minuten. Ta opp kjøttet og la det hvile i minst 4 minutter.

Lag sjysausen. Hell forsiktig av stekefettet fra stekepannen, men la timiankvistene og hvitløken være igjen. Hell vann i stekepannen, deretter kalvefond, pepper og sherry- eller rødvinseddik. La det koke i et minutt og tilsett deretter kjøttsaften som har sivet ut fra kjøttet mens det har hvilt. Hell i en spiseskje av væsken fra salsan, smak til med salt og server deretter.


 

RELATERTE produkter