En ekstra frisk tvist på bjørnebærsyltetøyet med mynte og sitron. Perfekt alene – og en luksus i bakverk!
Ta vare på de solmodne bjørnebærene ved å koke syltetøy på dem. Denne oppskriften gir de søte bærene litt ekstra friskhet ved hjelp av lime og mynte. Siden syltetøyet ikke er laget med pektin må det koke litt lenger, men det er verdt ventetiden. Gjør gjerne porsjonen dobbelt så stor hvis du har mye bær – dette blir en slager!
INGREDIENSER
500 g bjørnebær
300 g sukker
10 g limesaft
5 kvaster mynte
SLIK GÅR DU FREM
Begynn med å legge en tallerken i fryseren! Denne skal brukes senere for å sjekke konsistensen på syltetøyet.
Skyll bærene og legg dem i en foodprosessor. Puls raskt og forsiktig slik at noen større biter av bærene fortsatt er igjen.
Del og press limen.
Legg myntekvastene i en silduk, og knytt duken sammen.
Legg bærpuré, sukker, limesaft og duken med mynte i en stor gryte eller sauteuse. Rør kontinuerlig over middels høy varme for å unngå at syltetøyet brenner seg. Skum av syltetøyet for å få en klarere konsistens.
Kok syltetøyet til det når 100 grader. Ta frem den frosne tallerkenen – for å kontrollere at syltetøyet er klart. Legg en klatt på tallerkenen. Vent deretter i noen sekunder og dra fingeren gjennom syltetøyet. Syltetøyet skal da være fast og dele seg uten å renne tilbake. Gjenta kokingen og testen til syltetøyet har riktig konsistens.
Fjern duken med mynten når syltetøyet er ferdig, og hell det over i rene, steriliserte glass. Sett på lokket, og snu glassene opp ned for å skape vakuum. Oppbevar uåpnede glass i romtemperatur, stående.