Kokkelandslagets favoritter
Publisert av: Hanna Høiness, 29.08.2025
Vi er stolte sponsorer av de talentfulle utøverne i NKL – en dedikert, kreativ og hardtarbeidende gjeng som virkelig lever og ånder for faget sitt.
De Norske Kokkelandslagene er blant verdens beste – og Global er et av verdens mest anerkjente knivmerker. Sammen løfter vi matkultur og mattradisjoner, og markerer oss i verdenstoppen. Her presenterer vi utøverne i De Norske Kokkelandslagene med sine favoritter fra Global.
Gunnar Hvarnes – manager
"Å være kokk er for meg et yrke med kreativ frihet og uendelige muligheter. Man må alltid utforske nye retter, teknikker og råvarer."
Matfilosofi: Våg å tenke annerledes. Mat skal være spennende, nyskapende og gi en opplevelse.
Matsvinn: Tenk deg godt om. Respekt for råvaren er viktig. Helt fra innkjøpet av råvaren, til hvordan man tilbereder. Utnytt alt!
Søndagsmiddag: Tradisjonsrik mat laget fra bunnen av – ekte og skikkelig.
Favorittråvarer: Jeg elsker alt som er grønt! Urter, små karser, kål og brokkoli – friskt, sunt og anvendelig.
Personlige mål: Som manager på kokkelandslaget skal jeg bidra til å utvikle, støtte og motivere laget. Få frem det beste i hver utøver – både på kjøkkenet og som en del av fellesskapet.
GKS-210 – Saks 21 cm
Gunnars Global-favoritt:
Globals saks er utstyrt med en rekke smarte funksjoner, som en klo som brukes til å knekke nøtter eller åpne kreps, en kile som hjelper deg å lirke opp "vanskelige" bokser. Men først og fremst den beste saksen til kjøkkenet med blad med mikrotannet egg som gir et perfekt snitt.
Ina Therese Lindvik Nornes – Husmor
"Lidenskap for mat, og å gjøre andre glad er vel den største motivasjonen som fikk meg til å velge et så fantastisk yrke. Nå ser jeg også hvor god kokkefamilien er i hele verden – man har samhold, glede og vi heier på hverandre."
Matfilosofi: Franskinspirert bistromat med norske råvarer, mye smør og vin.
Bærekraft og matsvinn: Jeg kaster lite og lager gjerne nye retter av overskuddsmat. Bærekraft handler også om å støtte lokale bønder.
Søndagsmiddag: Komle, hjort ytrefilet eller fisk som lange, hyse og torsk – ofte det mannen har fisket.
Favorittråvare: Jeg liker å filetere stor fisk og jobbe med ferske grønnsaker.
Personlige mål: Som husmor for lagene, ønsker jeg at alle skal ha det godt og få næringen de trenger – for å prestere best mulig. At de kan komme til meg om de har en drittdag, og en god dag. Og ikke minst å få samlet lagene til felles måltider!
Visste du at? Ina er født samme år som Globalkniven.
GS-110/AB, Global 40 år – Kiritsuke 15 cm
Ina Thereses Global-favoritt:
Globalkniven er 40 år i 2025 – og det er også jubileumsåret til Ina. Denne kniven er utviklet i anledning jubileet og er produsert i et begrenset opplag. Jubileumskniven er en tøff kiritsuke på 15 centimeter, som i Japan tradisjonelt sett er brukt av kjøkkensjefen.
Kjell Patrick Johnsen – Coach
"Jeg valgte kokkeyrket siden eg har en stor interesse for matkultur, og regionbasert mat. Det å kunne gi folk gode og minneverdige matopplevelser, som underbygger en god stemning rundt et bord, er noe som gir mer enorm glede."
Matfilosofi: Hovedråvaren i fokus, med teknikker som fremmer smak. Sesongvarierte menyer og kjente smaker i nye kombinasjoner.
Bærekraft og matsvinn: En selvfølge for hele bransjen.
Søndagsmiddag: Variert, men ofte langkok – Wallenbergare er en gjenganger.
Favorittråvare: Hvit fisk.
Personlige mål: Som coach i Kokkelandslaget ønsker jeg å kunne bidra med min kunnskap til faglige løft hos de enkelte kokkene, slik at lagene presterer så høyt som mulig. Edelt metal er alltid målet.
G-3 – Trancherkniv 21 cm
Kjell Patricks Global-favoritt:
En trancherkniv har et lengre og smalere knivblad. Formen gjør det lettere når du trancherer. og kan brukes til storfe- og svinekjøtt, rå fisk, sushi og sashimi.
Kokkelandslaget – Senior
Håvard Onsøyen – Kaptein
"Jeg valgte kokkeyrket med et mål om å åpne min egen restaurant. Jeg har alltid vært målbevisst og klar over hva jeg ville med utdanningen min."
Matfilosofi: Det handler om å lage inntrykk for gjesten, gjerne med norske råvarer. Riktig serveringstemperatur, variasjon i smaksnyanser og konsistenser er nøkkelen til en god rett. Dette fokuserer jeg mye på.
Bærekraft og matsvinn: Det handler mye om forberedelser og planlegging. Som kaptein har jeg et ekstra ansvar med å opprettholde dette og ivareta gode rutiner for å forhindre unødvendig matsvinn.
Søndagsmiddag: Jeg liker å holde det enkelt på fridagene mine. Det blir ofte lårfilet av kylling, ramen eller en god entrecote.
Favorittråvare: Entrecote eller sjøkreps, umulig å velge.
Personlige mål: Mitt personlige mål som landslagskokk er å vinne gull i VM og OL sammen med seniorlandslaget. Med det målet vil vennskap, kontakter, kunnskap og nysgjerrighet komme naturlig på veien. Jeg gleder meg masse.
Visste du at? Håvard allerede har meritter med Juniorlandslaget: Nordisk gull og NM-gull.
GU-01 – Kokkekniv 20 cm
Håvards Global-favoritt:
Ukon-serien skiller seg ut fra andre Globalseriene med sitt grovere blad og skarpere egg. Kokkekniven kan du bruke til å skjære, hakke og terne de fleste råvarer. Vekten på knivbladet gjør det lettere å arbeide med store kjøttstykker og rotgrønnsaker.
Andreas Enger Fjellheim – kokk
"Jeg har alltid elsket å lage mat. Med oppvekst på gård, og med en familie som verdsatte hvert eneste måltid, ble valget til slutt ganske enkelt. Jeg skulle bli kokk!"
Matfilosofi: Jeg rendyrker råvarer i sesong, handler lokalt og økologisk, og balanserer rene smaker med spennende kombinasjoner.
Bærekraft og matsvinn: Handler om forståelse og kunnskap. Jeg utnytter hele råvaren – et lår er like mye verdt som en skank – og vi må vise respekt for dyret ved å bruke alt.
Søndagsmiddag: Enkelt og godt: pannestekt fisk, ferskostkrem og grillede primører.
Favorittråvare: Å få inn et helt dyr, partere det og bearbeide alle stykningsdelene er det jeg liker best.
Personlige mål: Mine mål som landslagskokk er at jeg ønsker å kunne inspirere unge kokker, og fremstå som et godt forbilde. Pusje meg selv til nye høyder. Og bidra med alt jeg har til laget. Og ja, ikke minst. Jeg vil vinne!
Visste du at? Andreas ble kåret til verdens beste unge kokk i Global Chefs Challenge 2024.
GS-108/UT – Universalkniv 11,5 cm
Andreas Global-favoritt:
Universalkniven er en liten favoritt i knivblokken. Når du synes at kokkekniven føles for stor og skrellekniven føles for liten, så er universalkniven et godt valg. Den perfekte kniven til å hakke løk, chili, urter, små rotgrønnsaker og frukt.
Martine Espeland – Pastry Chef
"Jeg vokste opp i en matglad familie, og fikk fort innblikk i hvor gøy det var å glede folk gjennom mat. Har alltid spilt fotball og håndball, så konkurranse har vært viktig for meg. Når jeg fant ut at jeg kunne konkurrere i kokkekunst også, da falt valget veldig fort på kokkeyrket."
Matfilosofi: Maten jeg lager skal være gode og ha rene smaker, men gjerne at det overrasker på smak.
Bærekraft og matsvinn: Det handler om god planlegging. Skal man lage mat til 4 personer – da kjøper man bare inn råvarer til 4 personer. Da unngår man at man å ha råvarer til overs som ikke blir brukt, og som havner i søpla.
Søndagsmiddag: Hjemme hos oss går det mye i kylling med asiatiske smaker. Så gjerne kylling, nudler, div grønnsaker, koriander.
Favorittråvare: Sjokolade.
Personlige mål: Mine personlige mål som landslagskokk er å lære mest mulig, og å nå målene som vi som team har sammen. Ønsker veldig gjerne å stå på toppen av pallen snart.
Visste du at? Martine er Kjent for å ha laget verdens beste dessert i OL 2024 – 100/100 poeng!
GS-42/4 – Palettkniv 11 cm vinklet
Martines Global-favoritt:
Vinklet palettkniv brukes med fordel til matlaging og baking som krever presisjon, som kakebaking og pynting. En palettkniv er et must for alle hjemmebakere og konditorer.
Trym Karlsen – kokk
"At jeg havnet inn i kokkeyrket er ikke helt tilfeldig. Med en far som kokk var det gode opplevelse med mat hjemme. Noen vil jo si at jeg ikke har hatt noe valg, men‚ Jo, jeg har hatt masse valg, men jeg har blitt vist en bransje som jeg liker og jeg falt for."
Matfilosofi: Det jeg lager skal – smake godt, lukte godt, og se digg ut og! Det er moro å lage en liten opplevelse gjennom måltidet. Jeg har også startet å småflørte med asiatiske smaker, i kombinasjon med lokale råvarer. Vi er heldige i Norge, med alt fra bra kjøtt og fisk til knallbra grønnsaker.
Bærekraft og matsvinn: Bærekraft og matsvinn er en selvfølge, bruke hele råvaren, fra hode til hale. I dagens fungerer ikke en restaurant om den ikke har fokus på dette.
Søndagsmiddag: Det blir fort en dimsumvariant, masse smågreier, dumplings, sashimi, freshe salater og no' digg protein med mye smak.
Favorittråvare: Det er så mangt, men skrei i sesong er alltid noe jeg ser frem til!
Personlige mål: Mine personlige mål som landslagkokk går på det å utvikle seg, og ikke minst utfordre seg selv. Men så er det ingen hemmelighet om at drømmen er å kunne si at man sto øverst på pallen i både VM og OL!
GS-5 – Grønnsakskniv 14 cm
Tryms Global-favoritt:
Grønnsakskniven er en effektiv kniv med et nesten rektangulært blad. Perfekt til intensiv hakking eller når du vil unngå å skjære inn i roten på en løk eller rotgrønnsak.
Åshild Lerbak – Pastry Chef
"Jeg valgte kokkeyrket fordi det er kreativt, har fart og spenning, fine folk og uendelig å lære! Det er et inkluderende yrke, hvor det er plass til alle."
Matfilosofi: Jeg ønsker at råvaren skal få skinne i det ferdige produktet. Du skal ikke være i tvil om det er bringebær eller solbær. Rene og gode smaker med tradisjonsfulle og nye teknikker.
Bærekraft og matsvinn: Det er en selvfølge å unngå matsvinn så langt det lar seg gjøre. Både bærekraftig og økonomisk, utnytte hele råvaren – og også ødelagte produkter. F.eks. ødelagte makroner kjører vi opp og bruker som mandelmel i våre kakebunner.
Søndagsmiddag: Taco!
Favorittråvare: Hasselnøtt og sjokolade.
Personlige mål: Mitt personlige mål som landslagskokk – er å bli så god som jeg kan klare å bli som konditor, og å være god i et team.
Visste du at? Åshild driver konditoriet Fire Makroner i Elverum, og var også landslagsutøver i perioden 2019-2022.
GS-42/6 – Palettkniv 15 cm vinklet
Åshilds Global-favoritt:
Vinklet palettkniv brukes med fordel til matlaging og baking som krever presisjon, som kakebaking og pynting. En palettkniv er et must for alle hjemmebakere og konditorer.
Simen Johansen – kokk
"Jeg valgte kokkeyrket for å jobbe med noe så levende som kokkebransjen er, samt gleden av å lage mat til kunder som faktisk ønsker å betale for maten man selv lager."
Matfilosofi: Jeg lager mat med organisk uttrykk og tydelig smaksbilde. Direkte kontakt med bonden gir bedre forståelse for råvarene. Målet er at gjesten kan visualisere smaken før de spiser.
Bærekraft og matsvinn: Å utnytte råvarene fullt ut er avgjørende, både for å vise respekt til bonden og for å være en god kokk.
Søndagsmiddag: Om det er en lat søndag så blir det fort en god taco med bra råvarer. Om man har litt mer krutt å gå på blir det fort sjøkreps med hjemmelaget pasta, noe grønnsaker og løyrom.
Favorittråvare: Sjøkreps og yuzu!
Personlige mål: Mitt mål som landslagskokk er å videreutvikle meg faglig og mentalt.
GS-11 – Universalkniv 11,5 cm fleksibel
Simens Global-favoritt:
Med et fleksibelt og relativt smalt blad er dette kniven som gjør det enkelt å filetere fisk. Man kommer lett til under skinnet og rundt beina på fisken. Også ideel til å renskjære kjøtt og fjærkre.
Rohitha Kumara – Pastry artist
"I chose to be a pastry artist because it unites creativity, precision, and the joy of making others happy. My love for painting as a child naturally led me to the artistic side of desserts."
Food philosophy: As a pastry artist, I’m driven by skill development and creativity.
Sustainability and food waste: Food waste is wasted resources. Reducing it through smarter storage, technology, and better supply chains is key to sustainability.
Favourite ingredient: I often serve moist cakes like lemon or chocolate, depending on the occasion. My favourite ingredient is chocolate.
Personal goal: To help strengthen Norway’s reputation internationally, support innovation while honouring tradition, and grow by learning from the best.
GSF-34 – Tourneringskniv 5 cm smidd
Rohithas Global-favoritt:
En tourneringskniv med bøyd blad, utviklet for rund frukt og grønnsaker. Denne modellen er smidd i ett stykke stål, fra knivspissen til enden av skaftet, som gjør den ekstra holdbar og spesielt gunstig når en jobber med frukt og grønt med hardt skall.
Eline Sofie Sunde – Kokk
"Jeg skulle egentlig bli gullsmed, men i 10 klasse fikk jeg servert en fantastisk risotto med pannestekt kyllinglår av en lærer. Da tok jeg en brå usving. Jeg hadde alltid vært glad i å bake, men aldri sett det som et yrke før læreren inspirerte meg til å bli kokk."
Matfilosofi: Hjemmekoselig og "god-mat-tar-tid"-type retter. Elsker mat med mye smak, enten det er fra krydder, fra sausen eller fra tilberedningen. Du som gjest skal sitte der og føle at denne var det trøkk i, enten i form av ulike smaker eller spennende råvarer.
Bærekraft og matsvinn: Altfor mange tar ikke matsvinn og bærekraft seriøst. Det er enkelt å sortere og ta smarte valg om emballasje og transport, men mange velger snarveier. Vi må bli flinkere – sammen.
Søndagsmiddag: Gjerne en vri på en thai-curry. Med massevis av sprø grønnsaker i.
Favorittråvare: Vannkastanjer og artiskokk for øyeblikket, men det skifter stadig.
Personlige mål: Mine personlige mål på landslaget, er å oppnå et resultat jeg kan se tilbake på om 10 år, og være sinnssykt stolt over. Knytte sterke bånd til mine kolleger og ha mye artige øyeblikk underveis.
GNM-02 – Grønnsakskniv 15 cm Hulslipt
Eline Sofies Global-favoritt:
Ni-serien har et orientalsk design og grønnsakskniven har et mer rektangulært blad. Perfekt til intensiv hakking eller når du vil unngå å skjære inn i roten på en løk eller rotgrønnsak. Denne hulslipte modellen gjør at råvarene ikke setter seg like lett fast når du skjærer.
Josefine Opstad Arnesen – medhjelper
"Jeg skjønte tidlig at det var mat og i det miljøet man finner på et kjøkken som jeg trivdes veldig godt i. Aldri en lik hverdag og alltid mye som skjer som gjør at man må være på hele tiden."
Matfilosofi: Maten jeg lager har et veldig norskinspirert preg på smak, med rene og gode smaker. Ønsker at gjestene skal følge seg som hjemme og nyte det som blir servert, med litt lekenhet i maten.
Bærekraft og matsvinn: Fokus på de norske og gode råvarene vi finner her i Norge. Være litt kreativ med rester man finner i kjøleskapet og bruke det man har tilgjengelig.
Søndagsmiddag: Til søndagsmiddag blir det skikkelig husmannskost med fisk, hvor hele familien kan samles og spise sammen.
Favorittråvare: Norsk kantarell.
Personlig mål: Mine personlige mål på Kokkelandslaget er å utvikle meg som kokk og lære masse nye ting og triks jeg kan ta med meg videre som yrket som kokk.
GS-110/AB, Global 40 år – Kiritsuke 15 cm
Josefines Global-favoritt:
Globalkniven er 40 år i 2025! Denne kniven er utviklet i anledning jubileet og er produsert i et begrenset opplag. Jubileumskniven er en tøff kiritsuke på 15 centimeter, som i Japan tradisjonelt sett er brukt av kjøkkensjefen.
Torje Torvik – medhjelper
"Grunnen til at jeg valgte å bli kokk er fordi jeg alltid har hatt en interesse for matlaging. Helt siden jeg gikk i barnehage har jeg hatt denne interessen, så jeg var egentlig aldri i tvil."
Matfilosofi: Den er sterkt forankret i nordisk matlaging. Jeg har en stor lidenskap for det nordiske kjøkkenet og verdsetter bruken av lokale råvarer og produkter. Jeg liker å lage mat med rene smaker som lar hver enkelt råvare komme til sin rett.
Bærekraft og matsvinn: Jeg tenker at folk må bli flinkere til å bruke hele råvaren, og rester, for å kutte matsvinn. Ikke minst bruke lokale råvarer og ting man finner rundt seg fremfor importert mat.
Søndagsmiddag: Som oftest drar jeg hjem på søndagene og får servert søndagsmiddag hos mor. Ellers er det ingenting som slå kjøttkaker eller fårikål.
Favorittråvare: Sjøkreps.
Personlige mål: Mine personlige mål på Kokkelandslaget er å bli bedre. Lære av de andre på laget og generelt ta til meg så mye kunnskap og erfaringer som mulig.
Foto: Fotoknoff AS
GS-110/AB, Global 40 år – Kiritsuke 15 cm
Torjes Global-favoritt:
Globalkniven er 40 år i 2025! Denne kniven er utviklet i anledning jubileet og er produsert i et begrenset opplag. Jubileumskniven er en tøff kiritsuke på 15 centimeter, som i Japan tradisjonelt sett er brukt av kjøkkensjefen. Foto: SjoogFloyd/Thomas Floyd
Kokkelandslaget – Community Catering
Per Anders Midtlie – KAPTEIN
"Jeg er rimelig sikker på at kokkeyrket valgte meg, men jeg snakket om å bli kokk fra jeg var liten, og likte alltid å være med å lage mat hjemme."
Matfilosofi: Kortreist og lokalt, det er alltid høyt på listen, men ingenting slår et godt måltid av råvarer jeg selv har fanget eller høstet.
Bærekraft og matsvinn: Det er viktig å bidra både på jobb og hjemmebane, velge kortreiste råvarer, og bruke sansene til å se, lukte og smake før man kaster.
Søndagsmiddag: Enkel servering, kanskje hjemmelaget pizza, og gjerne med gjester.
Favorittråvare: Rotgrønnsaker.
Personlige mål: Mine mål som landslagskokk og kaptein er å skape et sterkt og sammensveiset lag som støtter hverandre, og fremme norsk matkultur på nye kreative måter.
GS-58 – Universalkniv Oriental 11 cm
Per Anders Global-favoritt:
Universalkniven er det naturlige valget i knivblokken når en skal hakke løk, chili, urter, små rotgrønnsaker og frukt. Denne modellen har et blad i orientalsk design, noe som anses å forenkle skjæremomentene.
Stine Sand – kokk
"Kokkeyrket var det eneste yrket eg kunne se for meg, at eg kunne ha det kjekt i og utvikle meg i gjennom et langt arbeidsliv. Heldigvis har eg aldri angret på mitt valg på tross av at eg tok det i ung alder."
Matfilosofi: Ærlig, hovedfokus på kortreist, med inspirasjon fra hele verden og med bakgrunn i alle mennesker som har inspirert meg i min matlaging.
Bærekraft og matsvinn: Fokuset er nå på å handle lokalt, kaste mindre og utnytte hele råvaren. Vi må også ta bedre vare på bøndene våre. Økonomien bedres gjennom smart lagring, frakt og drift, samt mer bevissthet rundt emballering og sortering.
Søndagsmiddag: Noe som kan koke eller bake lenge, med masse god saus og gode poteter, feks braiserte kjaker, oksehaler, høyrygg og lår. På sommeren blir middagene ofte kalde eller lune retter med mye grønnsaker.
Favorittråvare: Grønnsaker generelt er favoritt, men med løken kommer man veldig langt.
Personlige mål: Mine mål som landslagskokk er å utvikle meg videre, få inspirasjon, bekjentskaper og kunnskap.
GS-110/AB, Global 40 år – Kiritsuke 15 cm
Stines Global-favoritt:
Globalkniven er 40 år i 2025! Denne kniven er utviklet i anledning jubileet og er produsert i et begrenset opplag. Jubileumskniven er en tøff kiritsuke på 15 centimeter, som i Japan tradisjonelt sett er brukt av kjøkkensjefen.
Patrick René Paulsen – kokk
"Min familie har et stort mathjerte, som ga tidlig inspirasjon for kokkefaget. Følelsen av å skape spesielle stunder for mennesker med matlaging, har alltid vært veldig givende for meg."
Matfilosofi: Simplisitet og sesongsfokus. I Norge at vi har tilgang til verdens beste råvarer. Dette er et privilegium som ikke alle har, derfor mener jeg at flotte råvarer skal få skinne for seg selv.
Bærekraft og matsvinn: Matsvinn er viktige fokusområder som verden begynner å ta på alvor. Vi akseptere at stygge tomater og ruglete gulrøtter smaker faktisk helt likt de perfekte. Å jobbe bevisst med matsvinn styrker både kunnskap og ferdigheter.
Søndagsmiddag: Sesongpoteter fra hagen, godt kjøtt fra en lokal gård, tilbehør av sesongråvarer som purre, kålrot, løk, og en saus med kraft fra det herlige kjøttet.
Favorittråvare: Det må være fersk rype og godt garnityr som komplimenterer det.
Personlige mål: Mitt mål som landslagkokk er å bidra til at Norge skal bli en enda større matdestinasjon. Spre det gode budskap om yrket til yngre mennesker og fremme flotte råvarer, og selvfølgelig – vinne gull med Norge!
Visste du at? Patrick René er aldri uten sin G-2 (fra 2010) på kjøkkenet.
G-2 – Kokkekniv 20 cm
Patrick Renés Global-favoritt:
Kokkekniven er kokkens beste venn. G-2 er en klassisker du kan bruke til å skjære, hakke og terne de fleste råvarer. Vekten på knivbladet gjør det lettere å arbeide med store kjøttstykker og rotgrønnsaker. Siden 1985.
Anette Myrhagen – kokk
"Jeg har alltid villet bli kokk, det er mer enn et yrke, det er en livsstil. Siden jeg var 6 år så har jeg vært bestemt på hva jeg skulle bli. Nemlig kokk!"
Matfilosofi: Norske gode råvarer som får skinne. Jeg liker også å følge med på nye trender, lære om andre matkulturer, og lage mat som gjør meg glad.
Bærekraft og matsvinn: Matsvinn er ekstremt viktig. Vi må utvikle oss i riktig retning og gjøre vårt for å redusere matsvinn.
Søndagsmiddag: Hjortestek med en god rødvinssaus og klassisk tilbehør.
Favorittråvare: Kamskjell er en stor favoritt.
Personlige mål: Mine personlige mål som landslagskokk, er å utvikle meg enda mer faget, og så har jeg jo et stort håp om å ta noen flere medaljer.
GS-110/AB, Global 40 år – Kiritsuke 15 cm
Anettes Global-favoritt:
Globalkniven er 40 år i 2025! Denne kniven er utviklet i anledning jubileet og er produsert i et begrenset opplag. Jubileumskniven er en tøff kiritsuke på 15 centimeter, som i Japan tradisjonelt sett er brukt av kjøkkensjefen.
Håkon Holmlund – kokk
"Som barn hadde jeg lite forhold til mat, men i midten av tenårene begynte jeg å bli glad i mat, og der kom også interessen. Jeg kjente at dette kunne være et bra karrierevalg."
Matfilosofi: Jeg lager rustikk og ærlig mat med gode, gjerne lokale råvarer. Det enkle er ofte det beste.
Bærekraft og matsvinn: Å redusere matsvinn er viktig både for miljøet og økonomien – mat som ellers havner i søpla kan brukes på nye måter.
Søndagsmiddag: Barna elsker lasagne eller kjøttboller i brunsaus med spaghetti.
Favorittråvare: Sjømat – både fisk og skalldyr. Det gir utallige muligheter og fantastiske smaker.
Personlige mål: Gleder meg til å ta til meg så mye lærdom som mulig fra alle de flinke folkene som er involvert i kokkelandslaget. Også å selvfølgelig være en del av laget som drar hjem gullet!
G-79 – Kokkekniv 16 cm Hulslipt
Håkons Global-favoritt:
Ikke En kokkekniv med korte knivblad som du med fordel kan brukes til å hakke, skjære og terne mindre råvarer. Denne hulslipte modellen gjør at råvarene ikke setter seg like lett fast i kniven når du skjærer.
Darian Fjell – medhjelper
"Jeg har vokst opp med en matglad mor som alltid lot meg bidra med matlagingen hjemme. Mat har alltid gitt meg en glede lite annet kan få frem. I tillegg har jeg to kokker i familien, som var en stor påvirkning etter all den gode maten de har servert."
Matfilosofi: Jeg liker å eksperimentere med mat, og teste nye smakskombinasjoner. Et nybakt brød slår heller aldri feil.
Bærekraft og matsvinn: Som oftest kan hele råvaren brukes til noe, og det tar jeg på alvor. I jobbsammenheng kastes fullt spiselig mat, men med alle lovverk, tvinges vi til å kaste. Skrell og avskjær kan også brukes til annet enn bare kraft, som for eksempel til egenproduksjon av jord.
Søndagsmiddag: Gryteretter. En typisk søndagsmiddag for meg er tandoori servert med nan.
Favorittråvare: Liker best å jobbe med ferske grønnsaker og få frem de gode smakene.
Personlige mål: Mitt mål som landslagskokk er å kunne bidra med mine egenskaper, og jobbe i et strukturert og målrettet team i retning mot gullet. Jeg vil være en del av matutviklingen og få masse god inspirasjon fra de andre dyktige kokkene.
GNM-12 – Fileteringskniv 18 cm fleksibel
Darians Global-favoritt:
Ni-serien har et orientalsk design. Fileteringskniven har et relativt smalt blad og er svært fleksibel, noe som gjør det lettere å filetere fisk. Du kommer lett til med kniven under skinnet og rundt beina på fisken. Du kan også bruke fileterings kniv til å renskjære kjøtt og fjærkre.