Lam - fra ull til full smak

Publisert av: Hanna Høiness, 15.09.2025

Lam og sau har lenge hatt rykte på seg for å ha en litt «ullaktig» smak – som en våt ullgenser. Det stammer fra en tid da man ofte spiste kjøtt fra eldre dyr. I dag er både lamme- og sauekjøttet vi får fra norske bønder av høy kvalitet – mørt, smakfullt og helt uten den bismaken mange husker fra før.

Forskjellen på sauekjøtt og lammekjøtt handler mest om smak og konsistens. Sauekjøttet er kraftig og fyldig, med en tekstur som minner om storfe. Lammekjøttet er mildere og mørt. Ull, genser eller våt vott? Nei – det er historie.

Sauer som har beitet fritt i norsk natur og slaktes på riktig måte, gir kjøtt som – med god tilberedning og riktige krydder – blir en ren smaksopplevelse. Skaff deg et godt stykke sauekjøtt fra en av våre norske bønder og prøv selv!

Rustikk lammegryte

En smakfull lammegryte med pancetta, sopp og rødvin. Her får gryten småkoke lenge, slik at kjøttet blir så mørt at det nesten faller fra hverandre – perfekt å servere på en kjølig høstkveld!

Relaterte produkter