Kokkekniv 24 cm
Art. Nr: SNK-1104En eksklusiv kokkekniv i Tamahaganes knivserie San Kyoto.
En eksklusiv og vakker kokkekniv som kan brukes til alt fra å hakke grønnsaker til å skjære kjøtt.
Om Tamahagane San Kyoto
San Kyoto er en eksklusiv serie kniver som er laget i damaskusstål, som har en ekstrem hard kjerne og som holder seg skarpt lenge. Bladene er bygget opp av 63 lag stål, som smis i flere omganger for å oppnå det vakre mønsteret som pryder bladene. Hver enkelt kniv får dermed sitt eget mønster.
De svarte skaftene er laget av materialet Mikarta, et holdbart og vannbestandig materiale med en vakker overflate. Mikarta er svært hygienisk og passer godt i kjøkkenmiljøer. I skaftet er det også montert en vekt, som du kan se som en knapp på enden av skaftet. Denne hjelper kniven med å opprettholde den perfekte balansen, uansett hvor stort knivbladet er.
GARANTIVILKÅR
Tre år fra kjøpsdato. Kjøpsdato må dokumenteres med kvittering. Skader på egg eller spiss blir ikke erstattet, men henvist til nærmeste profesjonelle sliperi.
For øvrig viser vi til forbrukerkjøpsloven når det gjelder reklamasjoner og feilvarer.
VEDLIKEHOLDSRÅD - KJØKKENKNIVER
De japanske knivene våre har topp kvalitet og er svært skarpe når de blir levert. Når de har vært brukt en stund, må knivene slipes for at de skal bevare eller få tilbake skarpheten. Her har vi samlet noen råd om hvordan du tar vare på knivene på beste måte.
Skjær på et passende underlag – et skjærebrett av tre eller plast. Bruk alltid et mykt underlag som ikke skader knivens egg. Unngå harde materialer. De kan skade eggen hvis du skjærer i dem. Frosne produkter og ben kan dessuten knekke knivbladet. Unngå underlag av glass og porselen, da de vil skade eggen.
Tips: Unngå å skrape av skjærebrettet med eggen, bruk heller baksiden for ikke å gjøre kniven sløv.
Rengjøring: Vask knivene for hånd med lunkent vann og oppvaskmiddel straks etter bruk. La ikke knivene bli liggende uvasket etter at du har brukt dem. Da kan det oppstå syreangrep som kan føre til at kniven ruster. Unngå å vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskin. Det har verken knivene eller oppvaskmaskinen godt av. Trådkurvene i oppvaskmaskinen kan bli ødelagt, og oppvaskmiddelet tærer på knivseggen. Tørk av kniven med en myk klut straks etter rengjøring.
Pussing: Skulle det oppstå overflaterust, kan den poleres bort ved hjelp av metallpuss eller poleringsgummi. Om du ikke gjør det med en gang, kan det oppstå dypere rustskader.
Oppbevaring: Oppbevar knivene på et tørt og trygt sted på kjøkkenet, gjerne i en knivblokk, et knivfutteral eller på en knivlist. Plasser knivlisten slik at den er utilgjengelig for barn. Sett alltid kniven med ryggen først mot listen, for ikke å skade eggen.