Biff Rydberg er en klassiker: det er en luksuriøs variant av pytt-i-panne med oksefilet, stekt løk og potetterninger toppet med eggeplomme og persille, servert med en velsmakende sennepskrem.
INGREDIENSER
Biff Rydberg
800 g oksefilet, i terninger på 2x2 cm
800 g poteter, i terninger
2 stk gul løk, hakket
4 stk egg (eggeplommer)
bladpersille, finhakket
salt og pepper
smør til steking
Sennepskrem
2 ss sennepspulver
2,5 dl kremfløte
3 ss strøsukker
2 ss dijonsennep
2 dl frisk pepperrot, revet
salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM
Legg potetene i vann for å fjerne stivelsen.
Begynn deretter med sennepskremen. Visp fløten lett og tilsett de andre ingrediensene. Visp litt til og smak til med salt og pepper.
Stek potetene i rikelig med smør til de er gylne. Smak til med salt.
Stek løken over middels varme til den er myk. Smak til med salt.
Stek kjøttet i en varm panne i noen minutter, til den har fått fin farge. Tilsett salt og pepper.
Legg kjøtt, løk og poteter på en tallerken. Plasser en eggeplomme, strimlet persille og sennepskrem på hver tallerken.