Imponer gjestene dine med asiatisk grillmiddag! Her deler proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sin beste oppskrift på den klassiske retten Biff satay.
Legg noe nytt på grillen! Hent inspirasjon fra Asia, der Biff satay er en favoritt i flere land – som Thailand, Malaysia og Indonesia. Her deler vår Global-ambassadør og proffkokk Øyvind Bøe Dalelv sin favoritt med agurk- og reddiksalat.
Nyt!
INGREDIENSER
400 g indrefilet av okse
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss finhakket ingefær
1 ss rød chili
1 stk rettich
1 stk agurk
1 bunt koriander
1 stk lime
1 pk saltede peanøtter
Sataysaus
4 ss peanøttsmør
1 pk kokosmelk
1 ss finhakket rød chili
1 ss finhakket ingefær
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus

Slik gjør du
Skjær kjøttet i strimler, og mariner det med finhakket chili, ingefær, soyasaus og sesamolje. Krydre lett med salt og pepper.
Tre kjøttet på et grillspyd.
Kok opp alle ingrediensene til sataysausen på lav varme. Ta av kasserollen.
Skrell agurk og reddik, smak til med koriander, lime, salt og pepper.
Grill biffspydene, og la kjøttet hvile før servering. Pensle med sataysausen og pynt med agurk og reddik.