Gi middagen et løft med en frisk fennikelsalat! Denne oppskriften passer både til fisk, grillet mat og skalldyr.
"Crudité" betyr forrett på fransk. Det er ofte en enkel salat laget av skivede, rå grønnsaker som dyppes i vinaigrette eller dippsaus. I dette tilfellet er fennikel hovedingrediensen, og det er Matilda Ewaldh fra det svenske kokkelandslaget som har utviklet oppskriften.
INGREDIENSER
(ca 10 porsjoner)
2 stk fennikel
1 stk blomkål
1 stk brokkoli
1 dl champagneeddik
2 dl sukker
2 dl vann
1 ss anisfrø
Olivenolje
Flaksalt
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, sukker, vann og anis. Skjær fennikelen i tynne skiver. Hell den kokende laken over fennikelen og la den avkjøles.
Skjær brokkoli og blomkål i tynne skiver og legg dem i isvann. Hell av vannet. Bland grønnsakene sammen med olivenolje og salt. Topp med urter og blomster.