Global Grillskole – Entrecôte med kajmak og ajvar
Ta grillingen til neste nivå! Å eksperimentere med nye smaker og teknikker er en fin måte å utfordre seg selv i matlagingen på. Her viser proffkokken Edin Dzemat deg hvordan du lager en klassisk kjøttrett fra Balkan.
Våg å bryte gamle vaner og legge noe nytt på grillen. Nesten alt kan grilles. Det er egentlig bare din egen kreativitet, og utstyret ditt, som setter grenser. Ved hjelp av våre grillverktøy og oppskrifter fra hele verden ønsker vi å inspirere deg til store ting på grillen. Grillskolen vår er en Global grillskole – i alle betydninger av ordet.
Ingredienser
Edins entrecôte (2 porsjoner)
400 g svensk entrecôte
2 ts vegeta natur allkrydder
Somunbrød
Grønn salat
Kajmak
Hjemmelaget ajvar
Slik går du frem
Skjær entrecôten i 2 cm tykke skiver. Krydre skivene med Vegeta natur på begge sider.
Legg kjøttet på grillen. Grill til den indre temperaturen når 50 grader, ca. 2-3 min på hver side. Ta kjøttet av grillen og la det hvile på skjærebrettet i minst 5 minutter.
Transjer kjøttet med en transjerkniv og en stekegaffel.
Server den grillede entrecôten sammen med somunbrød, kajmak, grønn salat og hjemmelaget ajvar.

RASK, HJEMMELAGET AJVAR
Ajvar kan kjøpes ferdig på boks, men blir selvsagt best hvis du lager den selv. Prøv Edins raske variant, som bare inneholder tre ingredienser: paprika, aubergine og salt. En klar favoritt til grillmiddagen!
LES MER